Pridobite članske popuste! Registracija

THK Linearna tehnika

Tirna vodila in vozički LM

 

THK linearna vodila v spletni trgovini! Spletna trgovina

Tirna vodila serije LM so glavni izdelki linearne tehnike proizvajalca THK s katerimi so prvi na svetu precizno linearno premikanje spravili v praktično uporabo. Tirna vodila in vozički THK tako omogočajo razvoj visokokakovostnih, visoko togih, energetsko varčnih in hitrih strojev z dolgo življenjsko dobo. Za zagotavljanje ustrezne rešitve linearnega gibanja so v osnovi na voljo tirni vozički s kroglicami ali valjčki, kot kotalnimi elementi. Kotalni elementi so lahko s kletko ali brez. Na voljo je tudi veliko različnih dimenzij vodil od miniaturnih do vodil za največje obremenitve.  

LM voziček.PNG

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

THK miniaturna linearna vodila 

Miniaturna linearna vodila proizvajalca THK imajo dvoredno konstrukcijo kroglic v kompaktnem ohišju linearnega ležaja, kar omogoča prenašanje obremenitev v vseh smereh. Miniaturna linearna vodila THK odlikuje tudi dolga življenjska doba in dolgotrajno delovanje brez vzdrževanja. Miniaturna vodila in ležaji so izdelani iz nerjavečega jekla, ki je zelo odporno proti koroziji. SRS izvedbo se lahko uporabi kot enojno linearno vodilo z enim vozičkom. Zaradi miniaturne izvedbe so vodila SRS tudi izredno lahka in imajo nizke vztrajnostne momente.

THK miniaturna vodila

Utorna vodila in puše

 

Površina utornega vodila oziramo gredi in utornih matic THK je izjemno gladka, kar omogoča lahkotno drsenje. Poleg tega je zagotovljena velika kontaktna površina in koncentričnost, ki ob pojavu momentne obremenitve omogoča stabilen prenos navora. Na voljo so tudi izvedbe, s krogličnimi maticami oziroma pušami, ki še dodatno zmanjšujejo trenje.

THK Spline nut.PNG

 

Izdelki linearne tehnike v spletni trgovini!
Spletna trgovina

Vodila s križno postavitvijo valjčkov

 

Vodila THK s križno postavitvijo valjčkov predstavljajo izredno kompaktno in precizno skupino vodil. Ta vodila zagotavlja togo, vendar prožno linearno gibanje in so še posebej primerna za linearno vodenje, kjer je zahtevana visoka togost in lahkotnost gibanja. Podobna vodila so na voljo tudi s kroglicami namesto z valjčki.

THK vodila z valjčki.PNG

 

Teleskopska in lahka vodila

 

Skupina izdelkov Slide Rail proizvajalca THK zajema ugodne izvedbe teleskopskih vodil, ter lahkih vodil izdelanih iz natančno valjane jeklene pločevine. Vodila so tanka, kompaktna in enostavna za vgradnjo s čimer so primerna za linearno vodenje v različnih aplikacijah. Teleskopska vodila so na voljo z 75% ali 100% izvlekom in v različnih dolžinah. Močnejše izvedbe teleskopskih vodil so izdelana iz debelostenskega aluminija.

THK teleskopska vodila.PNG

 

Linearne puše in okrogla vodila

Linearne puše THK se uporabljajo v kombinaciji s precizno cilindrično gredjo LM. Kombinacija okroglega vodila in linearne puše oziroma ležaja omogoča linearne premike z najmanjšim koeficientom trenja, kar zagotavlja zelo natančno in lahkotno gibanje. Na voljo so standardne cilindrične puše, puše s prirobnico in sestavi z aluminijastim ohišjem. Okrogla vodila THK so površinsko kaljena in brušena.

THK linearne puše.PNG

Valjana kroglična vretena

 

Kroglično vreteno THK je visoko učinkovit sistem vretena in kroglične matice, ki preko kroglic med vretenom in matico omogoča kotalno gibanje. V primerjavi s konvencionalnim drsnim vretenom (trapezno vreteno) imajo kroglična vretena bistveno manjše trenje in posledično boljši izkoristek, kar posledično pomeni manjše obremenitve za pogonski motor. Valjana kroglična vretena THK so tudi cenovno ugodna. Na voljo so kroglične matice različnih oblik in izvedb. 

THK kroglična vretena in matice.PNG

Brušena kroglična vretena

 

Brušena kroglična vretena THK so bolj precizna izvedba krogličnih vreten in matic. Bolj precizna izvedba omogoča večjo prednapetost matice in posledično bolj togo in precizno pomikanje. Toleranca pomikov je v primeru brušenih vreten nekaj mikro metrov. 

Ne najdete kar iščete? Pošljite povpraševanje!
V ponudbi imamo veliko izbiro ležajev, tako prestižnih znamk kot cenejših. Izbirate lahko na primer med proizvajalci Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK in Ingus.
Pošljite povpraševanje

Baza znanja