Pridobite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatorji Mech Force

Mech Force linearni aktuator je primeren za najbolj ekstremne obremenitve, kot v primerih, kjer se pojavljajo velike dinamične obremenitve skozi daljše časovno obdobje.

Aluminijast profil linearnega aktuatorja ima ojačano strukturo. Pogonska tehnologija je sestavljena iz prilagojenih krogličnih vreten, kar omogoča visoke dinamične obremenitve in obenem optimalne hitrostne zmogljivosti, zahvaljujoč različnim korakom krogličnega vretena, uporabljenega v linearnem aktuatorju. Dinamične nosilnosti uporabljenih krogličnih vreten so med najvišjimi na trgu, kar zagotavlja vrhunsko kakovost in vrhunske zmogljivosti linearnega aktuatorja.

Linearni aktuatorji oz. električni cilindri Mech Force so združljivi z ISO 15552. Poganjajo jih brezkrtačni ali koračni motorji, ki jih je mogoče povezati na linearni aktuator preko reduktorja, s čimer se doseže bolj kompakten dizajn in posledično zavzemajo manj prostora.

Aktuatorji so lahko opremljeni tudi z diagnostičnim sistemom AwareVu, ki zagotavlja nenehne povratne informacije o delovanju linearnega aktuatorja. S tem pridobimo pravočasne informacije o potrebnem vzdrževanju ali popravilu aktuatorja.   

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

Različica linearnega aktuatorja Mech Force 150 ima jekleno osnovno strukturo.

Standardni hodi so od 50 mm do 1000 mm. Tipične nosilnosti aktuatorjev pa od 1,88 kN do 190 kN.

linearni aktuator mech force

Primeri uporabe:

Letalska in vojaška industrija

Številne vojaške aplikacije potrebujejo industrijske pogone, kot so linearni aktuatorji, ki omogočajo odlično raven kakovosti in enostavno uporabo pri običajnih primerih uporabe.

Linearni aktuatorji Automationware se odlično izkažejo v različnih konfiguracijah, kot so navigacijski simulatorji. Primerni so tudi za logistične aplikacije na prostem, saj so dobavljivi tudi z zaščito IP65.

Energetika

Linearni aktuator ima širok nabor uporabe tudi v energetiki. Uporablja se za regulacijo pretoka hidroelektrarn, ker omogoča enostavno vgradnjo in regulacijo. V vetrnih elektrarnah so uporabni za spreminjanje vpadnega kota lopatic. V napravah za črpanje nafte ali proizvodnjo goriva se linearni aktuatorji uporabljajo zahvaljujoč enostavnemu vzdrževanju in možnosti tudi daljinskega upravljanja.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji s poševnim dotikom so bistveni sestavni deli številnih mehanskih sistemov, saj omogočajo visoke hitrosti, natančno pozicioniranje in zanes...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Linearna vodila in ležaji so bistveni sestavni deli strojev CNC, saj vodijo gibanje orodja z visoko natančnostjo, hkrati pa zmanjšujejo trenje ter ...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, pogosto imenovana preprosto trapezna vretna ali navojna vretena, so preproste pogonske komponente, ki skupaj z maticami pret...

  Več