Pridobite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatorji Mech Plus & Extreme

Mech Plus & Extreme predstavljajo najmočnejše linearne aktuatorje v ponudbi. Izvedba Mech Extreme je primerna za dinamične obremenitve več kot 750 kN. Odraža jih izjemna vzdržljivost, ki temelji na sistemu specialnega krogličnega vretena, narejenega po specifikaciji Automationware.

Zaradi omenjenega so linearni aktuatorji primerni za najbolj zahtevne aplikacije, kjer se pojavljajo velike sile in/ali dolgotrajno delovanje. Dinamična nosilnost linearnih aktuatorjev je med najvišjimi na trgu, kar zagotavlja vrhunsko kvaliteto in zmogljivost pogona.

Poleg tega imajo aktuatorji priključek za mazanje krogličnega vretena tudi za primere, kjer je potrebno avtomatsko mazanje.

V primeru vzporedne montaže sta motorja linearnega aktuatorja medsebojno povezana preko jermenskega prenosa brez zračnosti. Osnovni profil linearnega aktuatorja ima ojačano strukturo za zagotavljanje maksimalnih karakteristik.

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

Celotna serija linearnih aktuatorjev je združljiva s standardom ISO 15552 in mogoče jih je motorizirati z brezkrtačnimi ali koračnimi motorji, skupaj z reduktorji, da se ohranijo čim manjše dimenzije in ponudijo kompaktno rešitev.

Aktuatorji so lahko dobavljeni skupaj z diagnostično napravo AwareVu, ki omogoča stalno spremljanje povratnih informacij o delovanju linearnega aktuatorja in vnaprej opozarja na morebitne nenavadne vibracije. Povezava je možna tudi preko Wi-Fi omrežja.

 S tem serija Mech Plus dodaja tehnologijo Industrija 4.0 in kompaktnost kot standard.

Standardni hodi za Mech Plus & Extreme so od 50 mm do 1500 mm. Nosilnosti so od 3,4 kN do 752 kN.

linearni aktuator Mech Extreme

Primeri uporabe:

Avtomobilska industrija in premiki težkih tovorov

Sektor avtomobilske industrije pogosto zahteva uporabo hidravličnih cilindrov v proizvodni liniji in v fazi sestavljanja komponent, kjer so uporabljeni kot del stiskalnice. Z uporabo linearnih aktuatorjev namesto hidravličnih cilindrov se izognete zapletenim pnevmatskim ali hidravličnim instalacijam, kajti linearni aktuator omogoča enostavno namestitev in programiranje.

Orodjarski stroji

Linearni aktuatorji se uporabljajo kot nadomestek hidravličnih sistemov v strojih za upogibanje pločevine. Enostavna uporaba in poenostavitev sistemov sta zelo dobrodošli v aplikacijah, ki zahtevajo kakršno koli stiskanje materiala. Zato se uporabljajo v strojih za vstavljanje pnevmatik, izdelavo vzmeti ter krivljenje pločevine. Linearni aktuatorji so primerni tudi v primerih, kjer se pojavi potreba po vstavljanju mehanskih komponent, kot so ležaji, puše, obroči in podobno.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Matice za aluminijaste profile s T utorom so ključni elementi za zagotavljanje močne in zanesljive povezave v konstrukcijskih sistemih. Namenjene so...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji s poševnim dotikom so bistveni sestavni deli številnih mehanskih sistemov, saj omogočajo visoke hitrosti, natančno pozicioniranje in zanes...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Linearna vodila in ležaji so bistveni sestavni deli strojev CNC, saj vodijo gibanje orodja z visoko natančnostjo, hkrati pa zmanjšujejo trenje ter ...

  Več