Drsni ležaji

Pravi drsni ležaj za vsako uporabo

Dobavljiv je širok spekter visoko kvalitetnih drsnih ležajev. Ti vključujejo navadne puše, kot tudi kovinsko-polimerne sestavljene ležaje. Na voljo je tudi širok razpon sferičnih drsnih ležajev. To pomeni, da lahko dobavimo pravi drsni ležaj za skoraj vsako uporabo.

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Drsni ležaji brez vzdrževanja

Ponujamo obsežen katalog drsnih ležajev brez vzdrževanja. Uporabljajo se inovativni materiali za drsne ležaje, kot so ELGOGLIDE, ELGOTEX, in kovinsko-polimerna kompozicija E40.

Ti materiali za drsne ležaje temeljijo na teflonu PTFE  in omogočajo, da sferični drsni ležaji, očesni ležaji, puše, podložke in trakovi dosegajo najnižje možne vrednosti trenja ob hkratnem zmanjšanju obrabe in s tem zagotavljajo zelo dolgo življenjsko dobo delovanja.

Drsni ležaji brez vzdrževanja močno zmanjšujejo stroške mazanja in vzdrževanja, saj ne potrebujejo nobenega olja ali maščobe. Zato so hkrati zelo prijazni okolju.

Radialni sferični drsni ležaji

Radialni sferični drsni ležaji so sestavljeni iz notranjih in zunanjih obočev z drsnimi plastmi, ki ne potrebujejo vzdrževanja, ki so narejeni iz PTFE sestave ali PTFE-bronastega filma. Zato so primerni za izmenične dinamične obremenitve.

radialni sferični drsni ležaj.jpg

Slika: Radialni sferični drsni ležaj (vir: Schaeffler AG)

 

Sferični drsni ležaji s poševnim dotikom

Sferični drsni ležaji s poševnim dotikom so sestavljeni iz notranjih in zunanjih obročev z ELGOGLIDE®. Poleg radialnih obremenitev lahko prenašajo tudi visoke osne obremenitve.

Sferični drsni ležaji s poševnim dotikom.jpg

Slika: Sferični drsni ležaj s poševnim dotikom(vir: Schaeffler AG)

Aksialni sferični drsni ležaji

Aksialni sferični drsni ležaji so sestavljeni iz obočev, lociranih na gredi in na ohišju.

Aksialni sferični drsni ležaji.jpg

Slika: Aksialni sferični drsni ležaj (vir: Schaeffler AG)

Cilindrične drsne puše

Cilindrične drsne puše so sestavljene iz podpornega jeklenega telesa iz drsne notranje površine. Omogočajo ne le vrtljiva gibanja, ampak tudi osna gibanja in lahko podpirajo višje sile kot navadni drsni ležaji. Na voljo so tudi v polimernih izvedbah proizvajalca Igus.

Drsna puša.jpg

Slika: Cilindrična drsna puša (vir: Schaeffler AG)

Očesni ležaji brez vzdrževanja

Očesni ležaji brez vzdrževanja so sestavljeni iz ohišja z notranjim ali zunanjim navojem in sferičnimi drsnimi ležaji brez vzdrževanja. Lahko podpirajo radialne sile v natezno ali tlačno smer in so primerni za počasno gibanje z majhnimi ali zmernimi vrtljivimi koti, za enostranske obremenitve in pod določenimi pogoji tudi za izmenične obremenitve (primerni tudi za izmenične obremenitve z GE..-UK-2RS ).

očesni ležaj.jpg

Slika: Očesni ležaj (vir: Schaeffler AG)

Potrebujete dodatne informacije o drsnih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg drsnih ležajev INA in FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: Permaglide, Elges in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Skodelični ležaji v strojih in napravah

  Skodelični ležaji oz. transportne kroglice so nepogrešljivi elementi za strojne inženirje, saj je njihova uporaba zelo priljubljena v primerih, ko obremenitve in težki strojni deli zahtevajo hitro poljubno spremem...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Prednapetosti krogličnih vreten

  Prednapetost kroglične vretenske matice se uporablja za povečanje natančnosti in togosti krogličnega vretenskega sistema. Obstaja več načinov za doseganje prednapetosti za kroglične vretenske sisteme. Kateri so?...

  Več
 • Bojan Einhauer, Medvode, Slovenija

  CNC rezkar 3 x 1,4 x 0,45 m

  Kako dom izdelati CNC rezkar? Naš uporabnik je doma izdelal CNC rezkar z delovno površino 3x1,4x0,45 m. Preveri, kako in katere elemente je uporabil....

  Več
Vse