Tanki ležaji

Tanki ležaji z majhnim prerezom so zelo natančni, zelo tihi in imajo visoko nosilnost obremenitev. Ti kroglični ležaji so dostopni v treh različnih oblikah in imajo izjemno majhen, pretežno kvadraten prečni prerez. V vsaki seriji ostane prečni prerez konstanten, tudi pri večjih premerih gredi in izvrtin ohišja. Zato jih imenujemo tudi »ležaji s konstantnim prerezom« (Constant Section CS). Ta posebna lastnost razlikuje tanke ležaje od običajnih ležajev, standardiziranih v ISO seriji.

Tanki ležaji.gif
Slika: Tanek ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Zato je mogoče izbrati velik prečni prerez in uporabljati ležaj z visoko nosilnostjo brez potrebe po spreminjanju še premera gredi. Tanki ležaji omogočajo doseganje konstrukcij, ki so izjemno lahke in potrebujejo malo prostora.

Kroglični ležaji, ležaji s štiritočkovnim dotikom, kroglični ležaji s poševnim dotikom

Tanki ležaji so dostopni kot kroglični ležaji (C), ležaji s štiritočkovnim dotikom (X) in kroglični ležaji s poševnim dotikom (E). Vsaka od teh oblik je dostopna v različnih serijah. Te serije ustrezajo velikosti prečnega prereza. Kroglice se ujemajo s serijo.

Kroglični ležaji lahko podpirajo osno nosilnost v obe smeri, kot tudi radialno nosilnost. Ležaji s štiritočkovnim dotikom lahko podpirajo osno nosilnost v obe smeri, kot tudi radialno nosilnost; zato lahko delujejo enako kot dvoredni kroglični ležaji s poševnim dotikom.

Kroglični ležaji s poševnim dotikom so lahko napolnjeni z optimiziranim številom kroglic in imajo stični kot 30°. Lahko podpirajo veliko višjo radialno obremenitev v primerjavi s krogličnimi ležaji ali ležaji s štiritočkovnim dotikom in lahko podpirajo osno nosilnost iz ene smeri. Za posebne zahteve so na voljo kroglični ležaji s poševnim dotikom kot ujemajoči se ležaji. Te kombinacije imajo lahko bistveno večjo togost in nosilnost, kot pa rešitve posameznih ležajev.

Potrebujete dodatne informacije o tankih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg tankih krogličnih ležajev INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: SKF, NSK, Kaydon, SilveThin in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Tuli d.o.o. je uspešno pridobil sredstva JPTT2020-COVID19

  V septembru 2020 smo v podjetju Tuli d.o.o. uspešno pridobli sredstva iz javnega razpisa za sofinanciranje digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  THK linearna vodila

  THK linearna vodila odlikuje izjemna kakovost. Japonski proizvajalec THK je eden izmed pionirjev na področju linearne tehnike. Preverite, kateri model je najsutreznejši za vašo aplikacijo....

  Več
Vse