Ležaji z ozobjem

Ležaji z ozobjem so po celem svetu znani kot premium proizvod na področju tehnologije kotalnih ležajev. Ležaji z ozobjem so na voljo z zunanjimi ali notranjim ozobljenjem. Ti strojni elementi so se že večkrat izkazali kajti imajo visoke nosilnosti, raznolik obseg aplikacij in so zelo stroškovno učinkoviti. 

Ležaj z ozobjem.gif

Slika: Ležaj z zobmi na zunanjem obroču (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Zaradi njihove oblike lahko en sam ležaj zanesljivo podpira radialno in aksialno obremenitev ter tudi momentno obremenitev. Zato je v mnogih primerih možno zamenjati postavitev kotalnih elementov ležaja, ki obsegajo kombinacijo radialnih in aksialnih ležajev v enem samem ležaju. To, zlasti v nekaterih primerih, izjemno zmanjšuje stroške in delo, potrebno za oblikovanje dotičnih konstrukcij in vgradnjo ležajev.

Ležaji z ozobjem so zatesnjeni na obeh straneh in so mazani z visokokakovostno mastjo. Lahko se mažejo preko mazalnih bradavičk in so še posebej enostavni za vgradnjo.

Ležaji z ozobjem so dostopni kot kroglični ležaji ali s križno postavitvijo valjčkov.

Najbolj pogoste aplikacije so: bagri, betonske črpalke, dvigalne ploščadi in dvigalke, tovornjaki z žerjavom, civilni in pristaniški žerjavi, valjarji, vetrne turbine, radarji, manipulatorji in pozicionerji, polnilni vrtiljaki, vrtljive mize.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih z ozobjem?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev z ozbojem INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: Rothe Erde, Torriani Gianni in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Prednapetosti krogličnih vreten

  Prednapetost kroglične vretenske matice se uporablja za povečanje natančnosti in togosti krogličnega vretenskega sistema. Obstaja več načinov za doseganje prednapetosti za kroglične vretenske sisteme. Kateri so?...

  Več
 • Bojan Einhauer, Medvode, Slovenija

  CNC rezkar 3 x 1,4 x 0,45 m

  Kako dom izdelati CNC rezkar? Naš uporabnik je doma izdelal CNC rezkar z delovno površino 3x1,4x0,45 m. Preveri, kako in katere elemente je uporabil....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Natančnost montaže tirnih vodil

  Tirna vodila zahtevajo natančno montažo in poravnavo, da se zagotovi enakomerna porazdelitev obremenitve med nosilnimi kroglicami. Zato se lahko uporabljajo le pri aplikacijah, ki imajo tesne tolerance. Kako jih pravilno namestimo?...

  Več
Vse