Ležaji z ozobjem

Ležaji z ozobjem so po celem svetu znani kot premium proizvod na področju tehnologije kotalnih ležajev. Ležaji z ozobjem so na voljo z zunanjimi ali notranjim ozobljenjem. Ti strojni elementi so se že večkrat izkazali kajti imajo visoke nosilnosti, raznolik obseg aplikacij in so zelo stroškovno učinkoviti. 

Ležaj z ozobjem.gif

Slika: Ležaj z zobmi na zunanjem obroču (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Zaradi njihove oblike lahko en sam ležaj zanesljivo podpira radialno in aksialno obremenitev ter tudi momentno obremenitev. Zato je v mnogih primerih možno zamenjati postavitev kotalnih elementov ležaja, ki obsegajo kombinacijo radialnih in aksialnih ležajev v enem samem ležaju. To, zlasti v nekaterih primerih, izjemno zmanjšuje stroške in delo, potrebno za oblikovanje dotičnih konstrukcij in vgradnjo ležajev.

Ležaji z ozobjem so zatesnjeni na obeh straneh in so mazani z visokokakovostno mastjo. Lahko se mažejo preko mazalnih bradavičk in so še posebej enostavni za vgradnjo.

Ležaji z ozobjem so dostopni kot kroglični ležaji ali s križno postavitvijo valjčkov.

Najbolj pogoste aplikacije so: bagri, betonske črpalke, dvigalne ploščadi in dvigalke, tovornjaki z žerjavom, civilni in pristaniški žerjavi, valjarji, vetrne turbine, radarji, manipulatorji in pozicionerji, polnilni vrtiljaki, vrtljive mize.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih z ozobjem?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev z ozbojem INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: Rothe Erde, Torriani Gianni in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Tuli d.o.o. je uspešno pridobil sredstva JPTT2020-COVID19

  V septembru 2020 smo v podjetju Tuli d.o.o. uspešno pridobli sredstva iz javnega razpisa za sofinanciranje digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  THK linearna vodila

  THK linearna vodila odlikuje izjemna kakovost. Japonski proizvajalec THK je eden izmed pionirjev na področju linearne tehnike. Preverite, kateri model je najsutreznejši za vašo aplikacijo....

  Več
Vse