Ležaji z ozobjem

Ležaji z ozobjem so po celem svetu znani kot premium proizvod na področju tehnologije kotalnih ležajev. Ležaji z ozobjem so na voljo z zunanjimi ali notranjim ozobljenjem. Ti strojni elementi so se že večkrat izkazali kajti imajo visoke nosilnosti, raznolik obseg aplikacij in so zelo stroškovno učinkoviti. 

Ležaj z ozobjem.gif

Slika: Ležaj z zobmi na zunanjem obroču (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Zaradi njihove oblike lahko en sam ležaj zanesljivo podpira radialno in aksialno obremenitev ter tudi momentno obremenitev. Zato je v mnogih primerih možno zamenjati postavitev kotalnih elementov ležaja, ki obsegajo kombinacijo radialnih in aksialnih ležajev v enem samem ležaju. To, zlasti v nekaterih primerih, izjemno zmanjšuje stroške in delo, potrebno za oblikovanje dotičnih konstrukcij in vgradnjo ležajev.

Ležaji z ozobjem so zatesnjeni na obeh straneh in so mazani z visokokakovostno mastjo. Lahko se mažejo preko mazalnih bradavičk in so še posebej enostavni za vgradnjo.

Ležaji z ozobjem so dostopni kot kroglični ležaji ali s križno postavitvijo valjčkov.

Najbolj pogoste aplikacije so: bagri, betonske črpalke, dvigalne ploščadi in dvigalke, tovornjaki z žerjavom, civilni in pristaniški žerjavi, valjarji, vetrne turbine, radarji, manipulatorji in pozicionerji, polnilni vrtiljaki, vrtljive mize.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih z ozobjem?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev z ozbojem INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: Rothe Erde, Torriani Gianni in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

Vse