Pridobite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatorji Mech Value

Manjše linearne aktuatorje oz. električne cilindre Mech Value proizvajalca Automationware odlikujejo visoke zmogljivosti v smislu hitrosti pomikov in nosilnosti, kajti vgrajena imajo precizna kroglična vretena. Linearni aktuator Mech Value se lahko uporabi kot zamenjava za pnevmatski cilinder v primerih, kjer je potreba po natančni kontroli hitrosti pomika in pozicije.

Opremljeni so z inovativnimi koračnimi motorji z enkoderjem ali v različici Sensorless, ki predstavlja novo tehnologijo krmiljenja električnega aktuatorja in omogoča določanje pravilnega položaja brez namestitve enkoderja, s čimer se zmanjšajo stroški in potrebne velikosti aktuatorjev.

Motor je lahko montiran na linearni aktuator v isti liniji ali vzporedno, odvisno od primera uporabe in prostorskih omejitev. 

Profili električnih cilindrov oz. aktuatorjev so zasnovani tako, da omogočajo integracijo AwareVu senzorja (Industrija 4.0) za zaznavanje vibracij in povečanih temperatur in posledično ugotavljanje morebitnih napak med fazami delovanja linearnega aktuatorja.

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

Aktuatorji Mech Value so na voljo v velikosti 16 – 25 – 32. Standardni hodi so od 50 mm do 500 mm (po naročilu so možni tudi daljši hodi). Linearni aktuator Mech Value je lahko obremenjen od 50 do 1700 N in omogoča natančnost ±0,02 mm.

linearni aktuator mech value

Primeri uporabe:

Pakirni stroji

Linearni aktuatorji so idealni za industrijske namene, kot so pakirni stroji, kjer se pojavljajo potrebe po visoki hitrosti in preciznem pomiku.

Stroji in naprave za zdravstveno nego in diagnostiko

Linearni aktuator je lahko zelo koristen za mikrometrična gibanja pri napravah za skeniranje. Linearni aktuator ohranja položaj tudi v primeru izpada napajanja. V primerjavi s hidravličnim cilindrom so električni cilindri bolj kompaktni in s tem bolj primerni za vse prenosne naprave. S svojo preciznostjo linearni aktuatorji omogočajo natančno pozicioniranje oseb in predmetov v napravah za diagnostiko.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji s poševnim dotikom so bistveni sestavni deli številnih mehanskih sistemov, saj omogočajo visoke hitrosti, natančno pozicioniranje in zanes...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Linearna vodila in ležaji so bistveni sestavni deli strojev CNC, saj vodijo gibanje orodja z visoko natančnostjo, hkrati pa zmanjšujejo trenje ter ...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, pogosto imenovana preprosto trapezna vretna ali navojna vretena, so preproste pogonske komponente, ki skupaj z maticami pret...

  Več