Pridobite članske popuste! Registracija

SKF Linearna tehnika

Okrogla vodila in linearne puše oz. ležaji SKF

 

Linearni kroglični ležaj (imenovan tudi kroglična linearna puša) sestoji iz polimerne kletke s segmenti vodilnih poti iz utrjenega jekla, ki vodijo kroglice v celotnem sistemu. Kroženje kroglic zagotavlja neomejene pomike z nizkim trenjem. Linearni kroglični ležaji SKF so na voljo v dveh izvedbah in sicer seriji LBBR (ISO serija 1) in seriji LBC (serija ISO 3), ki je zamenljiva z drugimi linearnimi krogličnimi pušami SKF. Linearni kroglični ležaji SKF so na voljo tudi v različnih sestavih, ki imajo lahka aluminijasta ohišja. V kombinaciji z okroglimi vodili in dodatki SKF se lahko s to celovito ponudbo razvijejo enostavni in stroškovno učinkoviti linearni sistemi vodenja za široko paleto aplikacij.

SKF linearni ležaji puše.png

Pošlji povpraševanje!
info@tuli.si

Profilna tirna vodila - kroglična

 

Linearna tirna vodila SKF so namenjena linearnemu gibanju in vključujejo tirnice in vozičke, ki so izbrana glede na uporabniško aplikacijo. Ker kroglice znotraj linearnih vozičkov neprekinjeno krožijo so linearna profilna vodila primerna za praktično neomejene hode. Vsi izdelki linearne tehnike SKF so predvideni za modularne sestave. Zato se lahko posamezne komponente, kot so vodila, vozički ali dodatki iz iste serija poljubno kombinirajo med seboj, kar omogoča enostavno prilagajanje različnim aplikacijam linearnega vodenja. SKF ponuja 3 različne vrste linearnih tirnih vodil: tirna vodila serije LLT z X-razporeditvijo, profilna vodilna serije LLR z O-razporeditvijo, ter miniaturna profilna vodila.

SKF tirno vodilo.png

Izdelki linearne tehnike v spletni trgovini!
Spletna trgovina

 

Profilna tirna vodila - valjčna

 

Valjčna tirna vodila SKF serije LLU so idealna za uporabo v panoga težke industrije, na primer: obdelovali stroji za kovine, avtomatizacija, brizganje plastike ali obdelava materiala. Visoka togost, visoka dinamična in statična nosilnost, izjemna vodljivost in učinkovito tesnjenje linearnega vozička SKF so velike prednosti, zaradi katerih so vodila LLU primeren za takšne aplikacije. Poleg tega je treba omeniti visoko natančnost  samih tirnih vodil LLU. Vodila LLU so na voljo v štirih razredih natančnosti (vzporednost od 7 μm / 4000 mm tirnice) in dveh razredih prednapetja. Na voljo so štirje različni modeli tirnih vozičkov in štiri različne izvedbe tirnic. Ta modularni sistemski pristop omogoča oblikovanje rešitev z visoko zmogljivostjo za široko paleto aplikacijskih zahtev.

 

Kompaktna linearna vodila

 

Kompaktna linearna vodila SKF so zelo precizni izdelki za linearno gibanje in so idealni za uporabo v številnih napravah, sistemih za rokovanje in posebnih strojih ter v merilni in preskusni opremi, proizvodnji polprevodnikov in medicinskih aplikacijah. Precizna linearna vodila SKF so na voljo v številnih različnih oblikah, velikostih in standardnih dolžinah ter lahko vsebujejo kroglice, valjčke, iglice ali drsne premaze. Na voljo je tudi pribor za montažo, različni končni kosi in brisalci. Uporaba natančnih tirnih vodil SKF omogoča zelo togo, gladko in najbolj natančno konstrukcijo. Če ne najdete primernega vodila v naši standardni ponudbi, se obrnite na nas. Rešitev vam bomo z veseljem pomagali najti.

SKF kompaktna vodila.png

 Kroglična vretena in matice

 

SKF kroglična vretena in matice zagotavljajo visoko zmogljive rešitve, ki so primerne za široko paleto aplikacij, kjer so predpogoji natančno pozicioniranje, vzdržljivost in zanesljivost. Visoko tehnološki stroji, ki so povezani s preciznim nadzorom hladnega preoblikovanja jekla in metalurških procesov omogočajo izdelavo valjanih vreten, ki omogočajo skoraj enako natančnost in učinkovitost kot brušena vretena, vendar z nižjimi stroški izdelave. Standardna natančnost koraka je G9, v skladu z ISO 286-2: 1988. Kroglična vretena SKF pa izpolnjujejo natančnost vretena koraka glede na G7 preciznostni razred. Po naročilu pa so dobavljiva valjana vretena in matice tudi s toleranco koraka vretena G5 v skladu s standardom ISO 3408-3: 2006, kar je primerljivo z natančnostjo brušenih vreten G5.

SKF kroglično vreteno.jpg

Linearni aktuatorji SKF

 

Elektromehanski linearni pogoni oz. linearni aktuatorji SKF omogočajo natančno, nadzorovano in ponovljivo uporabo potisnega/vlečnega gibanje v linearnem pogonu.
Linearni pogoni so učinkoviti, praktično brez vzdrževanja in okoljsko prijazne alternative hidravličnim ali pnevmatskim pogonom in cilindrom. Standardne različice lahko omogočajo potisne sile do 12 kN, zagotavljajo hitrosti od 150 mm/s in hode do 1500 mm. Aktuatorji SKF so dobavljivi kot samostojne enote z ohišjem iz aluminija, cinkanem ali plastičnem ohišju pripravljenem za preprosto priključitev. Linearni pogoni z modularno obliko in odprto strukturo ponujajo možnost izbire in vključitve posameznih komponent za doseganje prilagojene rešitve znotraj obstoječih okvirov. Aplikacijski potencial aktuatorjev se širi z uvedbo novih tehnologij za posebne namene kot so hall senzorji, mejna stikala, potenciometri, torne sklopke in posebne matice. Vretenski linearni pogoni, ki jih poganjajo električni AC ali DC motorji so v osnovi sestavljeni iz pogonskega vretena (kroglično ali trapezno vreteno) s pogonsko matico in ohišja. V 90% primerov sestav vključuje tudi reduktor med motorjem in linearnim vretenom.

SKF linearni aktuatorji.PNG

Ne najdete kar iščete? Pošljite povpraševanje!
V ponudbi imamo veliko izbiro ležajev, tako prestižnih znamk kot cenejših. Izbirate lahko na primer med proizvajalci Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK in Ingus.
Pošljite povpraševanje

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Zavore linearnih vodil, znane tudi kot vpenjalne zavore ali vpenjalni zavorni elementi, imajo ključno vlogo pri doseganju varnega in natančnega pozi...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavitelji ležajev imajo ključno vlogo v različnih panogah, saj ponujajo te bistvene sestavne dele za stroje. V panogi ležajev najdemo proizvajal...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Postopek mazanja linearnih vodil in ležajev je naslednji. Najprej temeljito očistite vodila, nato izberite pravo mazivo in določite količino maziv...

  Več