Spoštovani kupci. Obveščamo vas, da se bodo s 1. 2. 2021 dvignile cene artiklov znotraj kategorije Alu profilna tehnika za 5%.

6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Če želite povezati dva ali več profilov, potrebujete ustrezne vezne elemente. Te komponente zagotavljajo mehansko vez, ki aluminijaste profile varno drži skupaj.

Poiščite vezne elemente v naši spletni trgovini Kupite prek spleta

 

ALU 40x40

Slika 1: aluminijast profil 40 x 40

Naša spletna trgovina ponuja široko paleto aluminijastih veznih elementovPreden se odločite za določen izdelek, je najbolje, da primerjate različne tipe veznih elementov ter si ogledate njihove prednosti, slabosti in posebnosti pri sestavljanju. V pomoč smo sestavili seznam šestih najbolj priljubljenih veznih elementov.

Kotniki

Najbolj osnovni so kotniki. Kotniki so namenjeni za 90-stopinjsko povezovanje. Pritrditev kotnika je preprosta in zahteva le nekaj vijakov in matic. Primer pritrditve dveh aluminijastih profilov je prikazan na spodnji sliki. Kotniki so na voljo za naslednje kombinacije alu. profilov: 30 x 30, 30 x 60, 40 x 40, 40 x 80, 45 x 45, 45 x 90, 60 x 60, 80 x 80 in 90 x 90.

 

            bracket aluminium profile      

Slika 2: Kotnik za 90-stopinjske povezave.

Kotne kocke

Elegantnejša rešitev bi bila uporaba kotnih kock. Brez štrlečih značilnosti so prijetne za oči. Na žalost je njihova slabost višja cena in da so omejene le na nekaj kombinacij aluminijastih profilov: 30 x 30, 40 x 40 in 45 x 45. Pomembno je tudi omeniti, da je pred montažo potrebno oblikovati navoj znotraj profila s pomočjo svedra za valjanje navojev.

 

  kotnik kocka za aluminjast profil

Slika 3: Kotnik kocka

 

Notranji kotniki

Za minimalističen pristop nudimo široko paleto notranjih kotnikov. Ti so najbolj primerni za neobičajno povezovanje aluminijastih profilov. Povezave, ki jih tvorijo, so močne, vendar zahtevajo nekaj dela pred montažo, od vrtanja lukenj za zatiče v profil do izdelave navojev za vijake. Spodaj si lahko ogledate več primerov montaže veznih elementov za spojne elemente, spojne sete, vijačne priključke in profilne spojnike.

Spojni elementi se uporabljajo za povezovanje dveh vijakov, za dosego močnejše mehanske vezi. Njihova montaža zahteva, da se skozi celoten profil izvrta luknja.

 

        Set spojnih elementov za aluminijaste profile

Slika 4: Set spojnih elementov za aluminijaste profile.

 

Vezni seti

Spojni seti so izdelani za konstrukcijo 90-stopinjskih ali 0-stopinjskih povezav profilov. Podobno kot notranji kotniki so tudi vezni seti najbolj primerni za atipične sestave alu profilov. Tako kot pri spojnih elementih je tudi pri veznih setih spoj močan in prav tako je potrebno vrtanje luknje, vendar le skozi polovico profila.

 

          90-stopinjski spojni set za alu profil

Slika 5: 90-stopinjski spojni set.

 

Osnovni vijaki in zatiči

Osnovni vijaki so odlični za nezahtevne aplikacije. Idealni so za manj zahtevne aplikacije in se uporabljajo zelo pogosto. Vzdržijo obremenitve 800-1000 N in momentne obremenitve 40 Nm. Vijaki in zatiči so na voljo v dveh dimenzijah. Prva je za alu profile z režo 8 mm (ALU 30x30), druga pa za aluminijaste profile z režo velikosti 10 mm (ALU 40x40 in več). Njihova montaža zahteva vrtanje luknje skozi en profil in oblikovanje navoja pri drugem. Učinkovitost vijakov lahko drastično izboljšate z vijačnim spojnikom, kar pa tudi poveča čas montaže in stroške.

 

spojni set za aluminijast profil

Slika 6: Osnovni vijak z okroglo glavo.

Linearni spojniki

Kadar potrebujemo dolge profile, katerih logistični stroški transporta so visoki, je bolj smiselno, da jih razrežemo na manjše kose in nato uporabimo linearne spojnike, da jih sestavimo. Linearni spojnik je v bistvu matica v obliki črke T z dolgo dolžino. T oblika je zasnovana tako, da se prilega reži iz aluminijastega profila. Pred uporabo te rešitve morate še enkrat preveriti nosilnost linearnega spojnega spoja. Z vidika togosti je vedno bolje uporabiti aluminijasti profil iz enega dela.

  

                  Linearni spoj za aluminijaste profile

Slika 7: Linearni spojniki za daljše aluminijaste profile.

Zaključna primerjava veznih elementov za alu profile

Pri gradnji sistema iz aluminijastih profilov je treba upoštevati vse stroške, ne samo osnovnih komponent. Stroški za potrebna orodja za montažo in čas, ki ga potrebujemo, so prav tako pomemben dejavnik. Naj vam ta primerjalna tabela pomaga pri izbiri najboljše možne rešitve pri vaši montaži aluminijastega profila.

 

Priključni element

Kotniki

Kotnik notranji

Spojni element

Spojni vijak

Fleksibilnost uporabe

5

5

2

2

3

Prilagodljivost

5

5

3

1

1

Togost okvirja

4

4

2

5

5

Odpornost proti vibracijam

4

2

1

5

5

Zahtevan prostor

5

2

5

4

5

Čas montaže

5

5

4

1

4

Cenovna učinkovitost

4

5

4

2

4

Estetski izgled

5

1

5

5

5

 

5 = najvišja/najboljša, 1 = najnižja/najslabša

Resnično, aplikacija za sisteme aluminijastih profilov je omejena samo z našo domišljijo, žepi in časom. Za več informacij o sistemih aluminijastih profilov si oglejte našo spletno trgovino ali naš nabor katalogov.

Poiščite vezne elemente v naši spletni trgovini Kupite prek spleta
Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *