Uporaba vodil in vreten za CNC (les & aluminij)

V našem podjetju smo se odločili za samogradnjo nekaj CNC rezkarjev za obdelavo lesa in aluminija.

Spisek uporabljenih Tuli izdelkov

okrogla vodila s podporo SA20/h6 

-  linearnimi ležaji v ALU ohišju SME 20 UU

tirna vodila TR 20 N

vozički TRS 20 VN N Z0

vreteno SCR 1610 C7

matice SFNU 1610

standardne podpore krogličnih vreten

BK 12

BF 12

aluminijasti profili

Potrebujete pomoč pri iskanju produktov?

Pošljite povpraševanje

Ali nam pošljite sporočilo na info@tuli.si

Izdelava

Kot osnovo smo pripravili jekleno varjeno konstrukcijo. Kar se tiče linearnih vodil, smo za Y in Z os  uporabili okrogla vodila s podporo SA20/h6 v kombinaciji z linearnimi ležaji v ALU ohišju SME 20 UU. Za X os smo želeli čim bolj toga in stabilna vodila in posledično smo uporabili tirna vodila TR 20 N skupaj z linearnimi vozički TRS 20 VN N Z0. Za pogon smo uporabili kroglična vretena in matice brez zračnosti. Za X in Y os smo izbrali vreteno SCR 1610 C7 in matice SFNU 1610, kajti z 10 mm korakom vretena smo želeli doseči čim večjo hitrost pomika. Za Z os nimamo potrebe po veliki hitrosti zato smo vgradili kroglično vreteno SCR 1605 C7 in pripadajočo kroglično matico SFNU 1605. Pri Tuliju so nam dobavili kroglična vretena z obdelanimi konci za vležajenje vreten. Za vležajenje so uporabljene standardne podpore krogličnih vreten. BK 12 za fiksno vpetje vretena in na drugi strani BF 12 za plavajoče vpetje vretena. Za vpenjalno mizo smo uporabili aluminijaste profile 22,5x180 s T utori, kar nam omogoča enostavno vpenjanje različnih obdelovancev na delovno mizo.

Na koncu smo tako dobili hitre in precizne stroje, ki nam odlično služijo v naši proizvodnji. Omenjene komponente so bile iz strani Tuli-ja dobavljene hitro, korektno in po ugodni ceni.

CNC for woodworking

CNC for woodworking

CNC for woodworking

Ne zamudite naše naslednje objave!

Vpišite svojo e-pošto in se prijavite na naše e-novice.

Tagi:

1 Comment

  • cvetko says :
    Jul 09, 2020 at 16:31
    pozravljeni kaksna je najugodnesa varianta cnc za les obdelujm les ter dol800mmx700mmsirina x70mm visina ter kaksen program da je enostaven

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *