MONTAŽA KROGLIČNIH MATIC

V primerih, ko je kroglična matica naročena ločeno od krogličnega vretena, bo vnaprej pritrjen na varnostni trn. Vloga varnostnega trna je, da prepreči, da bi krogle, ki krožijo po kroglični matici, izpadle. Če se to zgodi med postopkom namestitve, se za dodatno podporo obrnite na proizvajalca ali prodajalca. Preden začnete postopek montaže, očistite navojno vreteno. Med postopkom čiščenja in montaže ne pozabite uporabiti rokavic, saj sicer lahko pride do korozije zaradi nakopičene vlage na roki. Ko je vse pripravljeno, sledite spodnjemu postopku za namestitev korak za korakom.

1) Previdno odstranite zaščitni trak in pazite, da trn ne zdrsne.

ball nut instalation step 1

2) Pritisnite en konec trna na enega od koncev krogličnega vretena, medtem ko varno držite kroglično matico.

ball nut instalation step 2

3) Počasi privijte kroglično matico na kroglično navojno vreteno. Varnostni trn mora ostati varno pritisnjen ob konec vijaka, dokler kroglična matica ni v celoti nameščena.

ball nut instalation step 3

4) Ko je kroglična matica v celoti vstavljena, odstranite trn in ga varno shranite za poznejšo uporabo. Trn vam bo morda prišel prav, ko bo potrebna nadaljnja demontaža.

ball nut instalation step 4

Če nimate predhodnih izkušenj, priporočamo, da kroglično matico naročite skupaj s krogličnim vretenom, saj bosta dobavljena predhodno nameščena in preizkušena s strani proizvajalca. Če to ni mogoče, se prepričajte, da ste naročili kroglično vreteno in/ali kroglično matico istega proizvajalca. Različni proizvajalci uporabljajo različne razrede tolerance in sestavni deli morda ne bodo ustrezali.

Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *