Pridobite članske popuste! Registracija

Sistem vodenja GFX HepcoMotion za sistem XTS Beckhoff

Sistem vodenja GFX HepcoMotion za transportni sistem XTS podjetja Beckhoff uporablja tehnologijo linearnega servo motorja, s pomočjo katere se vozički pomikajo po progi. Premikanje vsakega od vozičkov se nadzira neodvisno, kar omogoča zapletene profile gibanja pri visoki hitrosti premikanja, ne da bi zaradi tega trpela natančnost pozicioniranja. Skupaj z dokazano uspešnimi vodilnimi tračnimi sistemi podjetja HepcoMotion ta vsestranski izdelek hitro postaja priljubljen v industriji pakiranja in proizvodni industriji, saj uporabniki opažajo bistveno izboljšavo na področju stopnje produktivnosti, koristi pa jim tudi možnost, da lahko vpeljejo dinamične spremembe izdelka.

HepcoMotion GFX za XTS Beckhoff            

Sistem vodil GFX podjetja HepcoMotion v kombinaciji s sistemom XTS podjetja Beckhoff je primeren za območja obremenitve med 0 in 50 N ter za hitrosti do 4 m/s.

Sistem vodenja GFX Hepco za sistem XTS podjetja Beckhoff ustreza potrebam bolj kompleksnih načinov uporabe sistema XTS, ki jih zaznamujejo še posebej stroge zahteve glede obremenitev in dolgotrajne vzdržljivosti.

– Kaljen jekleni sistem vodil (PRT2 ali 1-Trak), ki poskrbi za natančnost tudi na dolgi rok

– Poenostavljen sistem mazanja, ki omogoča uporabo v okoljih kompleksne ciklične proizvodnje

– Lahek sklop pogonov vsebuje visokozmogljivostne ležaje HepcoMotion V

– V-ležajev v celotni življenjski dobi stroja ni potrebno dodatno mazati

– Mazalni sistem za progo, ki potrebuje nizko stopnjo vzdrževanja – po potrebi se lahko uporabi tudi maziva za živila

– Sistem pogonov, ki jih je enostavno zamenjati, z odstranljivimi deli proge in pogoni

– Sistem vodila iz nerjavnega jekla je na voljo za načine uporabe, ki vsebujejo obdelavo hrane

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

Beckhoff XTS s HepcoMotion GFX

POMEMBNE ŠTUDIJE PRIMEROV IN INDUSTRIJSKE REŠITVE

-          Sistem XTS podjetja Beckhoff in inovativni sistem GFX podjetja HepcoMotion poskrbita za čim večjo učinkovitost in prilagodljivost optičnega testnega stroja za napihljive difuzorje

 

Stranka je želela doseči povprečno hitrost cikla, ki bi trajala manj kot dve sekundi, kljub temu, da je postopek sestavljen iz 15 različno dolgih procesov. Še en izziv glede zasnove je predstavljala relativno visoka teža pogona, ki tehta približno 4 kg. Pogone je bilo treba opremiti z mehanizmi za dviganje in vrtenje, kar je omogočilo manipulacijo difuzorjev za vsestranske preglede. Še en pomembni dejavnik je dolgoživost in nizka stopnja potrebnega vzdrževanja sistema, da se tako zagotovi minimalno zaustavitev sistema, ki deluje v treh izmenah. Končna zasnova novega avtomatskega sistema za optično pregledovanje vsebuje progo v celotni dolžini 11 metrov, po kateri se skozi 15 postaj za inšpekcijske preglede istočasno premika 35 vozičkov.

 

-          Pakirna rešitev z malo vzdrževanja za kartuše tiskalnikov, ki omogoča dinamične spremembe izdelkov

 

Ko je nizozemskemu izdelovalcu strojev eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev kartuš tiskalnikov naročil, naj razvije stroj, ki bi v celoti avtomatiziral postopek pakiranja široke palete kartuš, je bila gradnja robustne in trpežne celice bistvenega pomena. V skladu s specifikacijami je moral stroj obdelati šest standardnih konfiguracij formatov in vsebnosti pakiranja, vključno s štirimi različnimi kombinacijami kartuš tiskalnikov. Pomembno je bilo tudi, da je na voljo možnost preklopa med konfiguracijami, ki traja le nekaj minut. Določeno je bilo, da je optimalna najvišja hitrost 2,13 m/s pri obremenitvi 0,293 kg in prstni dolžini 52 mm.

 

-          Sistem vodil HepcoMotion GFX in Beckhoff XTS za pakiranje plastenk, z malo vzdrževanja nudi visoko stopnjo zanesljivosti

 

Strokovnjak za linearno tehniko HepcoMotion je želel pri ustvarjanju naprave Pickfeeder Twin 200, doseči cikel 200 plastenk na minuto, obenem pa zagotoviti tudi visoko stopnjo zanesljivosti in malo potrebnega vzdrževanja. Zaradi tehničnih specifikacij stroja je bila potrebna obremenitev 0,5 kg za težo izdelka ter posebej zasnovano prijemalo, katerega položaj je moral biti usklajen glede na premikanje različnih delov krožne poti. Celotni obod krožne poti meri 3,5 metrov, kar vključuje tudi ravne predele, kjer je nameščenih 5 motorjev podjetja Beckhoff, ter 2 zavoja po 180º. Krožna pot je nameščena pod kotom 45º, da se tako premaga gravitacijska sila ob vračanju pogonov. Cikel v nasprotni smeri urinega kazalca traja 2,4 sekunde, kar pomeni, da mora sistem z zagotovljeno življenjsko dobo 2 let obratovati 16 ur na dan, 7 dni v tednu. Glede na visoke kinematične vrednosti, hitrosti 3 m/s, pospeške do 30 m/s2 in nameščenost pod kotom 45º je izvedba precej zahtevna, zato so se v podjetju Packfeeder obrnili na podjetje HepcoMotion, kjer so zasnovali in izdelali novo krožno vodilo z vozički z manjšo težo in nizko stopnjo trenja, ne da bi pri tem trpela nosilnost, trdnost in natančnost sistema. PREBERI VEČ

XTS Beckhoff za visoke obremenitve dvojna vodila HepcoMotion GFX za XTS

Preberite izkušnje kupcev