Ležaji za vretenske pogone

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Razporeditev ležajev za vretena je podvržena potrebam, ki pogosto ne morejo biti optimalno izpolnjene s strani navadnih ležajev zaradi njihove konstrukcije. Za oblikovanje razporeditve ležajev brez vzdrževanja ali z majhnim vzdrževanjem za visoko dinamične delovne razmere preciznih vreten, ki imajo visoke nosilnosti, visoko togost in nizko trenje, ter so preprosti za vgradnjo INA/FAG proizvaja velik obseg aksialnih krogličnih ležajev s poševnim dotikom. S to zelo razvito paleto izdelkov se lahko najboljša rešitev za specifično uporabo najde za vse tehnične in ekonomske potrebe, ki se pojavljajo za vretenske ležaje.

Ležaji za vretenske pogone.gif

Slika: Ležaj za vreteno ZKLN (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Večvrstična zasnova

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so na razpolago v enovrstični, dvovrstični ali trivrstični izvedbi, ki so pripravljeni za vgradnjo. So samodržni in sestavljeni iz zunanjih obročev, ki imajo debele stene in so geometrijsko stabilni, iz ležajnih klet s kroglicami ter enodelnih ali dvodelnih notranjih obročev. V številnih serijah imajo zunanji obroči izvrtine za enostavno montažo prirobnic ležajev na ostalo konstrukcijo. Nosilni obroči so v skladu eden z drugim, tako da se doseže različna prednapetost, ko so obroči enkrat vpeti s pomočjo natančne protimatice.

Iglični/aksialni valjčni ležaji

Iglični/aksialni valjčni ležaji so sestavljeni iz zunanjega obroča z radialnimi in aksialnimi tekalnimi kanali, dveh podložk za lociranje na gredi, iz notranjega obroča, radialnega iglične ležajne kletke ter dveh aksialnih valjčnih ležajnih kletk. Ležaji so na razpolago v različicah, ki so primerne ali neprimerne za pritrjevanje z vijaki.

Nosilci tesnil in precizne montažne matice

Nosilci tesnil DRS so priviti na osrednjo podložko igličnega/aksialnega valjčnega ležaja, kjer so natančno pritrjeni na sredino. Ležaji se zatesnijo od zunaj. Elementi za tesnjenje se dostavijo kot popon set in so sestavljeni iz nosilca tesnila z integralno rotacijsko tesnilno osjo, iz tesnila in vtičnih glav vijakov za montažo nosilca na osrednjo podložko ležaja.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih za vretena?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev za vretena FAG in INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, LI-BE in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

Vse