Ležaji za vretenske pogone

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Razporeditev ležajev za vretena je podvržena potrebam, ki pogosto ne morejo biti optimalno izpolnjene s strani navadnih ležajev zaradi njihove konstrukcije. Za oblikovanje razporeditve ležajev brez vzdrževanja ali z majhnim vzdrževanjem za visoko dinamične delovne razmere preciznih vreten, ki imajo visoke nosilnosti, visoko togost in nizko trenje, ter so preprosti za vgradnjo INA/FAG proizvaja velik obseg aksialnih krogličnih ležajev s poševnim dotikom. S to zelo razvito paleto izdelkov se lahko najboljša rešitev za specifično uporabo najde za vse tehnične in ekonomske potrebe, ki se pojavljajo za vretenske ležaje.

Ležaji za vretenske pogone.gif

Slika: Ležaj za vreteno ZKLN (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Večvrstična zasnova

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so na razpolago v enovrstični, dvovrstični ali trivrstični izvedbi, ki so pripravljeni za vgradnjo. So samodržni in sestavljeni iz zunanjih obročev, ki imajo debele stene in so geometrijsko stabilni, iz ležajnih klet s kroglicami ter enodelnih ali dvodelnih notranjih obročev. V številnih serijah imajo zunanji obroči izvrtine za enostavno montažo prirobnic ležajev na ostalo konstrukcijo. Nosilni obroči so v skladu eden z drugim, tako da se doseže različna prednapetost, ko so obroči enkrat vpeti s pomočjo natančne protimatice.

Iglični/aksialni valjčni ležaji

Iglični/aksialni valjčni ležaji so sestavljeni iz zunanjega obroča z radialnimi in aksialnimi tekalnimi kanali, dveh podložk za lociranje na gredi, iz notranjega obroča, radialnega iglične ležajne kletke ter dveh aksialnih valjčnih ležajnih kletk. Ležaji so na razpolago v različicah, ki so primerne ali neprimerne za pritrjevanje z vijaki.

Nosilci tesnil in precizne montažne matice

Nosilci tesnil DRS so priviti na osrednjo podložko igličnega/aksialnega valjčnega ležaja, kjer so natančno pritrjeni na sredino. Ležaji se zatesnijo od zunaj. Elementi za tesnjenje se dostavijo kot popon set in so sestavljeni iz nosilca tesnila z integralno rotacijsko tesnilno osjo, iz tesnila in vtičnih glav vijakov za montažo nosilca na osrednjo podložko ležaja.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih za vretena?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev za vretena FAG in INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, LI-BE in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Tuli d.o.o. je uspešno pridobil sredstva JPTT2020-COVID19

  V septembru 2020 smo v podjetju Tuli d.o.o. uspešno pridobli sredstva iz javnega razpisa za sofinanciranje digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  THK linearna vodila

  THK linearna vodila odlikuje izjemna kakovost. Japonski proizvajalec THK je eden izmed pionirjev na področju linearne tehnike. Preverite, kateri model je najsutreznejši za vašo aplikacijo....

  Več
Vse