Ležaji za vretenske pogone

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Razporeditev ležajev za vretena je podvržena potrebam, ki pogosto ne morejo biti optimalno izpolnjene s strani navadnih ležajev zaradi njihove konstrukcije. Za oblikovanje razporeditve ležajev brez vzdrževanja ali z majhnim vzdrževanjem za visoko dinamične delovne razmere preciznih vreten, ki imajo visoke nosilnosti, visoko togost in nizko trenje, ter so preprosti za vgradnjo INA/FAG proizvaja velik obseg aksialnih krogličnih ležajev s poševnim dotikom. S to zelo razvito paleto izdelkov se lahko najboljša rešitev za specifično uporabo najde za vse tehnične in ekonomske potrebe, ki se pojavljajo za vretenske ležaje.

Ležaji za vretenske pogone.gif

Slika: Ležaj za vreteno ZKLN (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Večvrstična zasnova

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so na razpolago v enovrstični, dvovrstični ali trivrstični izvedbi, ki so pripravljeni za vgradnjo. So samodržni in sestavljeni iz zunanjih obročev, ki imajo debele stene in so geometrijsko stabilni, iz ležajnih klet s kroglicami ter enodelnih ali dvodelnih notranjih obročev. V številnih serijah imajo zunanji obroči izvrtine za enostavno montažo prirobnic ležajev na ostalo konstrukcijo. Nosilni obroči so v skladu eden z drugim, tako da se doseže različna prednapetost, ko so obroči enkrat vpeti s pomočjo natančne protimatice.

Iglični/aksialni valjčni ležaji

Iglični/aksialni valjčni ležaji so sestavljeni iz zunanjega obroča z radialnimi in aksialnimi tekalnimi kanali, dveh podložk za lociranje na gredi, iz notranjega obroča, radialnega iglične ležajne kletke ter dveh aksialnih valjčnih ležajnih kletk. Ležaji so na razpolago v različicah, ki so primerne ali neprimerne za pritrjevanje z vijaki.

Nosilci tesnil in precizne montažne matice

Nosilci tesnil DRS so priviti na osrednjo podložko igličnega/aksialnega valjčnega ležaja, kjer so natančno pritrjeni na sredino. Ležaji se zatesnijo od zunaj. Elementi za tesnjenje se dostavijo kot popon set in so sestavljeni iz nosilca tesnila z integralno rotacijsko tesnilno osjo, iz tesnila in vtičnih glav vijakov za montažo nosilca na osrednjo podložko ležaja.

Potrebujete dodatne informacije o ležajih za vretena?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajev za vretena FAG in INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, LI-BE in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Prednapetosti krogličnih vreten

  Prednapetost kroglične vretenske matice se uporablja za povečanje natančnosti in togosti krogličnega vretenskega sistema. Obstaja več načinov za doseganje prednapetosti za kroglične vretenske sisteme. Kateri so?...

  Več
 • Bojan Einhauer, Medvode, Slovenija

  CNC rezkar 3 x 1,4 x 0,45 m

  Kako dom izdelati CNC rezkar? Naš uporabnik je doma izdelal CNC rezkar z delovno površino 3x1,4x0,45 m. Preveri, kako in katere elemente je uporabil....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Natančnost montaže tirnih vodil

  Tirna vodila zahtevajo natančno montažo in poravnavo, da se zagotovi enakomerna porazdelitev obremenitve med nosilnimi kroglicami. Zato se lahko uporabljajo le pri aplikacijah, ki imajo tesne tolerance. Kako jih pravilno namestimo?...

  Več
Vse