Radialni vgradni kroglični ležaji z ekscentričnim zateznim obročem

Ti standardni radialni vgradni kroglični ležaji se fiksirajo na gred s pomočjo ekscentričnega obroča. Zlasti so primerni za sestave ležajev s konstantno smejo vrtenja ali pri majhni hitrosti in majhni obremenitvi in izmenljivo smerjo vrtenja. Ekscentrični obroč je najbolje priviti v smeri vrtenja in ga zaščititi s pomočjo zatičnega vijaka. Ta metoda fiksiranja preprečuje poškodovanje gredi in se zlahka spet odvije.

Cilindrični zunanji obroč

Poleg ležajev s sferičnim zunanjim obročem, obstajajo tudi serije s cilindričnim zunanjim obročem.

GE..-KRR-B.gif

Slika: GE..-KRR-B, Lociranje vgradnega ležaja s pomočjo ekscentričnega zateznega obroča  (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Radialni vgradni kroglični ležaji z ekscentričnim zateznim obročem, cilindričnim zunanjim obročem in režami v zunanjem obroču

Osnoven dizajn serije RAE..-NPP-NR je radialni vgradni kroglični ležaj z ekscentričnim zateznim oborčem in notranjim obročem, ki je razširjen na obe strani. Zunanji obroč ima cilindrično zunanjo površino in dva utora DIN 616. Ležaji se vstavijo v cilindrične izvrtine in se osno locirajo s preprostimi pritrdilnimi obročki (vskočniki). Ležaj se dobavi skupaj z enim pritrdilni obročem (vskočnikom) DIN 5 417, ki je že vgrajen.

ležaj RAE..-NPP-NR.gif

Slika: RAE..-NPP-NR Radialni vgradni kroglični ležaji s cilindričnim zunanjim obročem in dvema utoroma v zunanjem obroču (vir: Schaeffler AG)

Radialni vgradni kroglični ležaji z gumijastim dušilnim obročem

Ti radialni vgradni kroglični ležaji so locirani na gredi z uporabo ekscentričnega zateznega obroča. Zunanji obroč je obdan z NBR dušilnim obročem z debelo steno. Dušilni obroč vsrka vibracije in udarce in s tem duši hrup delovanja. Dušilni obroči imajo sferično ali cilindrično zunanjo površino. Za lažjo montažo ležajev ima ena serija pozicionirni rob na gumijastem obroču.

ležaj CRB.gif

 

Slika: CRB, Radialni vgradni kroglični ležaji z gumijastim dušilnim obročem (vir: Schaeffler AG)


Potrebujete dodatne informacije o vgradnih ležajih z ekscentrom?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg vgradnih ležajev z ekscentrom INA in FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, ASAHI, JIB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

Vse