Radialni vgradni kroglični ležaji z ekscentričnim zateznim obročem

Ti standardni radialni vgradni kroglični ležaji se fiksirajo na gred s pomočjo ekscentričnega obroča. Zlasti so primerni za sestave ležajev s konstantno smejo vrtenja ali pri majhni hitrosti in majhni obremenitvi in izmenljivo smerjo vrtenja. Ekscentrični obroč je najbolje priviti v smeri vrtenja in ga zaščititi s pomočjo zatičnega vijaka. Ta metoda fiksiranja preprečuje poškodovanje gredi in se zlahka spet odvije.

Cilindrični zunanji obroč

Poleg ležajev s sferičnim zunanjim obročem, obstajajo tudi serije s cilindričnim zunanjim obročem.

GE..-KRR-B.gif

Slika: GE..-KRR-B, Lociranje vgradnega ležaja s pomočjo ekscentričnega zateznega obroča  (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Radialni vgradni kroglični ležaji z ekscentričnim zateznim obročem, cilindričnim zunanjim obročem in režami v zunanjem obroču

Osnoven dizajn serije RAE..-NPP-NR je radialni vgradni kroglični ležaj z ekscentričnim zateznim oborčem in notranjim obročem, ki je razširjen na obe strani. Zunanji obroč ima cilindrično zunanjo površino in dva utora DIN 616. Ležaji se vstavijo v cilindrične izvrtine in se osno locirajo s preprostimi pritrdilnimi obročki (vskočniki). Ležaj se dobavi skupaj z enim pritrdilni obročem (vskočnikom) DIN 5 417, ki je že vgrajen.

ležaj RAE..-NPP-NR.gif

Slika: RAE..-NPP-NR Radialni vgradni kroglični ležaji s cilindričnim zunanjim obročem in dvema utoroma v zunanjem obroču (vir: Schaeffler AG)

Radialni vgradni kroglični ležaji z gumijastim dušilnim obročem

Ti radialni vgradni kroglični ležaji so locirani na gredi z uporabo ekscentričnega zateznega obroča. Zunanji obroč je obdan z NBR dušilnim obročem z debelo steno. Dušilni obroč vsrka vibracije in udarce in s tem duši hrup delovanja. Dušilni obroči imajo sferično ali cilindrično zunanjo površino. Za lažjo montažo ležajev ima ena serija pozicionirni rob na gumijastem obroču.

ležaj CRB.gif

 

Slika: CRB, Radialni vgradni kroglični ležaji z gumijastim dušilnim obročem (vir: Schaeffler AG)


Potrebujete dodatne informacije o vgradnih ležajih z ekscentrom?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg vgradnih ležajev z ekscentrom INA in FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, ASAHI, JIB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.