Sodčkasti ležaji

Sodčkasti valjčni ležaji so enoredni, prilagodljivi valjčni ležaji. Sestavljeni so iz trdnih zunanjih obročev z vbočenim kanalom, iz trdnih notranjih obročev z dvema rebroma in s cilindrično ali konusno izvrtino in sodčkastih valjev v kletki. Ležajev se ne da razstaviti. Sodčkasti valjčni ležaji so zlasti primerni v situacijah, kej se pojavljajo visoke radialne obremenitve in je potrebno kompenzirati nepravilnosti, kot je neosnost. Osna nosilnost je majhna. Ležaji s konusno izvrtino imajo zoženje 1:12 in pripono K. Ti ležaji so dostopi tudi za montažo s hitro montažnimi pušami. Hitro montažne puše so vključene v kataloške dimenzijske tabele in se naročajo posebej.

Sodčkasti valjčni ležaji.gif
Slika: Sodčkast ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Tesnjenje

Sodčkasti valjčni ležaji niso zatesnjeni.

Mazanje

Ležaji se lahko mažejo iz strani z oljem ali mastjo.

Temperature delovanja

Sodčkasti valjčni ležaji z medeninasto kletko se lahko uporabljajo pri temperaturah delovanja od  –30 °C do +150 °C. Ležaji z zunanjim premerom nad 120 mm so dimenzijsko stabilni do +200 °C. Ležaji s kletkami iz poliamida s steklenimi vlakni so primerni za temperature delovanja do +120 °C.

Kletke

Sodčkasti valjčni ležaji s trdno medeninasto kletko imajo pripono MB. Kletke so vodene s pomočjo notranjega obroča. Kletke iz poliamida s steklenimi vlakni so označene s pripono TVP.

Potrebujete dodatne informacije o sodčkastih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg sodčkastih ležajev FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NACHI, NKE in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.