Spoštovani kupci. Obveščamo vas, da se bodo s 1. 2. 2021 dvignile cene artiklov znotraj kategorije Alu profilna tehnika za 5%.

Enoredni kroglični ležaji

Enoredni kroglični ležaji so najbolj pogosto uporabljen tip krogličnih ležajev. Proizvaja se jih v številnih velikostih in oblikah in so še posebej cenovno ugodni.

kroglični ležaj.gif

Slika: Enoredni kroglični ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Tesnjenje

Odprti ležaji so primerni za visoke do zelo visoke hitrosti. Kroglični ležaji s pripono  2Z imajo brez dotična pločevinasta tesnila na obeh straneh in so primerni za visoke hitrosti. Ležaji s pripono 2RSR imajo dotična gumijasta tesnila na obeh straneh, ki so narejena iz nitril-butadein-kavčuka NBR in so primerni za zmerne hitrosti.

Po naročilu se lahko dobavi ležaje z ne dotičnimi gumijastimi  BRS tesnili na obeh straneh (pripona 2BRS). Ti ležaji imajo nizko trenje, ki je enakovredno ležajem z 2Z tesnili. Če notranji obroč miruje in se zunanji vrti, je izguba maziva manjša kot pri ležajih z Z tesnili.

 Mazanje

Odprti ležaji se lahko mažejo z mastjo ali oljem. Kroglični ležaji s tesnili so tovarniško doživljenjsko namazani z mastjo visoke kakovosti in jih ni potrebno podmazovati.

 Zaščita proti koroziji

Za uporabo, ki zahteva visoko stopnjo zaščite proti koroziji, ponujamo odprte in zaprte kroglične ležaje iz nerjavečega jekla ali poliamidnih materialov, ki so odporni na korozijo

Potrebujete dodatne informacije o enorednih krogličnih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg enorednih krogličnih ležajev FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Zaposlujemo: Strokovni svetovalec v prodaji, smer strojništvo

  Zaradi povečanega obsega dela iščemo izkušenega strojnika za svetovanje končnim kupcem v prodaji. Idealen kandidat bo imel poleg ustreznega tehničnega znanja tudi smisel za delo s strankami in občutek za prodajo....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  S hvaležnostjo v 2021

  Tuli je družinsko podjetje in božično novoletne praznike preživljamo v krogu naših družin. Zato bo naše delovanje med prazniki nekoliko okrnjeno....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
Vse