Enoredni kroglični ležaji

Enoredni kroglični ležaji so najbolj pogosto uporabljen tip krogličnih ležajev. Proizvaja se jih v številnih velikostih in oblikah in so še posebej cenovno ugodni.

kroglični ležaj.gif

Slika: Enoredni kroglični ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Tesnjenje

Odprti ležaji so primerni za visoke do zelo visoke hitrosti. Kroglični ležaji s pripono  2Z imajo brez dotična pločevinasta tesnila na obeh straneh in so primerni za visoke hitrosti. Ležaji s pripono 2RSR imajo dotična gumijasta tesnila na obeh straneh, ki so narejena iz nitril-butadein-kavčuka NBR in so primerni za zmerne hitrosti.

Po naročilu se lahko dobavi ležaje z ne dotičnimi gumijastimi  BRS tesnili na obeh straneh (pripona 2BRS). Ti ležaji imajo nizko trenje, ki je enakovredno ležajem z 2Z tesnili. Če notranji obroč miruje in se zunanji vrti, je izguba maziva manjša kot pri ležajih z Z tesnili.

 Mazanje

Odprti ležaji se lahko mažejo z mastjo ali oljem. Kroglični ležaji s tesnili so tovarniško doživljenjsko namazani z mastjo visoke kakovosti in jih ni potrebno podmazovati.

 Zaščita proti koroziji

Za uporabo, ki zahteva visoko stopnjo zaščite proti koroziji, ponujamo odprte in zaprte kroglične ležaje iz nerjavečega jekla ali poliamidnih materialov, ki so odporni na korozijo

Potrebujete dodatne informacije o enorednih krogličnih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg enorednih krogličnih ležajev FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

Vse