Spoštovani kupci. Obveščamo vas, da se bodo s 1. 2. 2021 dvignile cene artiklov znotraj kategorije Alu profilna tehnika za 5%.

Ležajne kletke z valjčki

Ležajne kletke z iglicami so lahko enoredne ali dvoredne in so sestavljene iz kletke in igličnih valjev. Ker njihov radialni presek ni večji od premera igličnih valjev, ležajne kletke z iglicami omogočajo zelo kompaktno konstrukcijo. Imajo zelo visoko nosilnost, so primerne za visoke hitrosti in se lahko preprosto vgradijo. Na radialno zračnost sestava ležaja in gredi oziroma izvrtine, lahko vplivamo z izborom tipa iglic in toleranco gredi iz ohišja. Za pravilno delovanje ležajnih kletk z iglicami mora biti površina gredi in ohišja, kjer je ležaj montiran, brušena in kaljena.

Ležajne kletke z valjčki.gif
Slika: Ležajni kletki z igličastimi valjčki (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Iglični valjčki

Ležajne kletke z iglicami so sestavljene iz standardnega sklopa igličnih valjčkov v skladu s tabelo. Vendar pa je vsaka ležajna kletka z iglicami sestavljena le iz ene vrste igličnih valjčkov.  Vrsta valjčkov je natisnjena na embalaži in ima barvno kodo. Vrste so označene z zgornjim in spodnjim odklonom  (v μm), maksimalna toleranca premera je 2 μm. V vsakem primeru se dve sosednji vrsti igličnih valjčkov smatrata za par vrste.

Temperature delovanja 

Ležajne kletke z valjčki, ki imajo plastično kletko se lahko uporabljajo pri temperaturah delovanja od –20 °C do +120 °C.

Kletke 

Ležajne kletke z valjčki so dostopne s plastičnimi in jeklenimi pločevinastimi kletkami . Plastične kletke imajo pripono TV in so na razpolago le v določenih velikostih.

Potrebujete dodatne informacije o ležajnih kletkah z iglicami?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajnih kletk z iglicami INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, IKO, JNS in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Zaposlujemo: Strokovni svetovalec v prodaji, smer strojništvo

  Zaradi povečanega obsega dela iščemo izkušenega strojnika za svetovanje končnim kupcem v prodaji. Idealen kandidat bo imel poleg ustreznega tehničnega znanja tudi smisel za delo s strankami in občutek za prodajo....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  S hvaležnostjo v 2021

  Tuli je družinsko podjetje in božično novoletne praznike preživljamo v krogu naših družin. Zato bo naše delovanje med prazniki nekoliko okrnjeno....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
Vse