Ležajne kletke z valjčki

Ležajne kletke z iglicami so lahko enoredne ali dvoredne in so sestavljene iz kletke in igličnih valjev. Ker njihov radialni presek ni večji od premera igličnih valjev, ležajne kletke z iglicami omogočajo zelo kompaktno konstrukcijo. Imajo zelo visoko nosilnost, so primerne za visoke hitrosti in se lahko preprosto vgradijo. Na radialno zračnost sestava ležaja in gredi oziroma izvrtine, lahko vplivamo z izborom tipa iglic in toleranco gredi iz ohišja. Za pravilno delovanje ležajnih kletk z iglicami mora biti površina gredi in ohišja, kjer je ležaj montiran, brušena in kaljena.

Ležajne kletke z valjčki.gif
Slika: Ležajni kletki z igličastimi valjčki (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Iglični valjčki

Ležajne kletke z iglicami so sestavljene iz standardnega sklopa igličnih valjčkov v skladu s tabelo. Vendar pa je vsaka ležajna kletka z iglicami sestavljena le iz ene vrste igličnih valjčkov.  Vrsta valjčkov je natisnjena na embalaži in ima barvno kodo. Vrste so označene z zgornjim in spodnjim odklonom  (v μm), maksimalna toleranca premera je 2 μm. V vsakem primeru se dve sosednji vrsti igličnih valjčkov smatrata za par vrste.

Temperature delovanja 

Ležajne kletke z valjčki, ki imajo plastično kletko se lahko uporabljajo pri temperaturah delovanja od –20 °C do +120 °C.

Kletke 

Ležajne kletke z valjčki so dostopne s plastičnimi in jeklenimi pločevinastimi kletkami . Plastične kletke imajo pripono TV in so na razpolago le v določenih velikostih.

Potrebujete dodatne informacije o ležajnih kletkah z iglicami?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajnih kletk z iglicami INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, IKO, JNS in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Natančnost montaže tirnih vodil

  Tirna vodila zahtevajo natančno montažo in poravnavo, da se zagotovi enakomerna porazdelitev obremenitve med nosilnimi kroglicami. Zato se lahko uporabljajo le pri aplikacijah, ki imajo tesne tolerance. Kako jih pravilno namestimo?...

  Več
 • Janez Križan – AMI d.o.o.

  Izdelava laserskega rezalnika papirja

  V našem primeru je predviden laserski rezalnik papirja za namene uporabe v grafiki in oblikovanju. Podloge izvirajo iz različnih spletnih predstavitev „DIY laser cutter“...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Bi morali dati prednost krogličnim vretenom ali trapeznim vretenom?

  Vedno bi morali dajati prednost krogličnim vretenom, ne pa trapeznim vretenom, seveda pa lahko v nekaterih aplikacijah pride do izjeme....

  Več
Vse