Ležajne kletke z valjčki

Ležajne kletke z iglicami so lahko enoredne ali dvoredne in so sestavljene iz kletke in igličnih valjev. Ker njihov radialni presek ni večji od premera igličnih valjev, ležajne kletke z iglicami omogočajo zelo kompaktno konstrukcijo. Imajo zelo visoko nosilnost, so primerne za visoke hitrosti in se lahko preprosto vgradijo. Na radialno zračnost sestava ležaja in gredi oziroma izvrtine, lahko vplivamo z izborom tipa iglic in toleranco gredi iz ohišja. Za pravilno delovanje ležajnih kletk z iglicami mora biti površina gredi in ohišja, kjer je ležaj montiran, brušena in kaljena.

Ležajne kletke z valjčki.gif
Slika: Ležajni kletki z igličastimi valjčki (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Iglični valjčki

Ležajne kletke z iglicami so sestavljene iz standardnega sklopa igličnih valjčkov v skladu s tabelo. Vendar pa je vsaka ležajna kletka z iglicami sestavljena le iz ene vrste igličnih valjčkov.  Vrsta valjčkov je natisnjena na embalaži in ima barvno kodo. Vrste so označene z zgornjim in spodnjim odklonom  (v μm), maksimalna toleranca premera je 2 μm. V vsakem primeru se dve sosednji vrsti igličnih valjčkov smatrata za par vrste.

Temperature delovanja 

Ležajne kletke z valjčki, ki imajo plastično kletko se lahko uporabljajo pri temperaturah delovanja od –20 °C do +120 °C.

Kletke 

Ležajne kletke z valjčki so dostopne s plastičnimi in jeklenimi pločevinastimi kletkami . Plastične kletke imajo pripono TV in so na razpolago le v določenih velikostih.

Potrebujete dodatne informacije o ležajnih kletkah z iglicami?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg ležajnih kletk z iglicami INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, IKO, JNS in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Tuli d.o.o. je uspešno pridobil sredstva JPTT2020-COVID19

  V septembru 2020 smo v podjetju Tuli d.o.o. uspešno pridobli sredstva iz javnega razpisa za sofinanciranje digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  THK linearna vodila

  THK linearna vodila odlikuje izjemna kakovost. Japonski proizvajalec THK je eden izmed pionirjev na področju linearne tehnike. Preverite, kateri model je najsutreznejši za vašo aplikacijo....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Linearna vodila iz nerjavečega jekla

  Linearna vodila iz nerjavečega jekla (inox) so nepogrešljiva v prehrambni in farmacevtski industriji, poleg tega svoje mesto tudi ...

  Več
Vse