Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Dvosmerni aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so natančni ležaji, so razstavljivi, in imajo omejene tolerance mer (na voljo tudi razreda SP). Sestavljeni so iz pozicionirnih podložk, distančnega obroča, ohišja za lociranje podložk in medeninaste kletke s kroglicami. Deli ležajev se ujemajo eden z drugim in se lahko vstavijo ločeno, vendar se ne smejo menjati z deli drugih ležajev iste velikosti.

Aksialni kroglični ležaj s poševnim dotikom.gif
Slika: Aksialni kroglični ležaj s poševnim dotikom (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Visoka aksialna nosilnost

Stični kot je 60°. Posledično lahko ti togi kroglični ležaji s poševnim dotikom podpirajo visoke osne sile v obe smeri. Dvosmerni precizni ležaji so zato primerni predvsem  za natančne sestave vretenskih ležajev v obdelovalnih strojih. V tem primeru je aksialni kroglični ležaj s poševnim dotikom kombiniran z dvorednim cilindričnim valjčnim ležajem s konusno izvrtino, ki podpira radialne sile.

Dve izvedbi

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so dostopni v dveh izvedbah. Serija 23561 je lahko vgrajena na majhen premer konusne gredi, serija 2347 pa na večje premere. Ti seriji imata isti nominalni zunanji premer kot cilindrični valjčni ležaji NN30..-AS-K. Vendar je toleranca zunanjega premera oblikovana za ohlapno prileganje s tem so sedeži aksialnih krogličnih ležajev s poševnim dotikom usklajeni s cilindričnimi valjčnimi ležaji.

Tesnjenje

Aksialni kroglični ležaji s poševnim dotikom so odprti.

Mazanje

Ležaji so lahko namazani z oljem ali mastjo. Višje hitrosti se lahko dosežejo z oljem. Da lahko olje steče med dve vrsti kroglic, ima ohišje za utor za mazanje in mazalne izvrtine. Pri visokih hitrostih se lahko pretirano mazanje radialnih ležajev prepreči, če je prostor za vgradnjo razdeljen med aksialne kroglične ležaje s poševnim dotikom in cilindrične valjčne ležaje.

Potrebujete dodatne informacije o aksialnih krogličnih ležajih s poševnim dotikom?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg aksialnih krogličnih ležajev FAG in INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  S hvaležnostjo v 2021

  Tuli je družinsko podjetje in božično novoletne praznike preživljamo v krogu naših družin. Zato bo naše delovanje med prazniki nekoliko okrnjeno....

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  6 najboljših veznih elementov za aluminijaste profile

  Aluminijasti profili so za inženirje odrasla različica Lego kock. Najboljši način za opis teh profilov bi bil, da so poceni, lahki in preprosti. Č...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško
  Posted by:

  Tuli d.o.o. je uspešno pridobil sredstva JPTT2020-COVID19

  V septembru 2020 smo v podjetju Tuli d.o.o. uspešno pridobli sredstva iz javnega razpisa za sofinanciranje digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih....

  Več
Vse