Aksialni iglični ležaji

Aksialni iglični ležaji

Aksialni iglični ležaji so enote, sestavljene iz aksialnih igličnih kletk ter aksialnih ležajnih podložk. Lahko se kombinirajo z igličnimi ležaji s pločevinastimi ohišji in igličnimi valjčnimi ležaji. Aksialna tekalna površina za iglične ležajne kletke mora biti utrjena in brušena.

Aksialni valjčni ležaj.gif
Slika: Aksialni iglični ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Aksialne iglične ležajne kletke

Aksialne iglične ležajne kletke so sestavljene iz plastičnih ali kovinskih osnih kletk z integriranimi igličnimi valjčki in imajo zelo majhno višino osnega preseka. Lahko podpirajo visoke osne sile v eno smer. Radialne obremenitve morajo biti podprte z dodatnimi sredstvi. Aksialni iglične ležajne kletke potrebujejo utrjeno in brušeno osno tekalno površino, ki se uporablja kot tekalni kanal.

Aksialne ležajne podložke

Aksialne ležajne podložke so narejene z iztiskavanjem, nato se utrdijo in zloščijo ter se lahko uporabijo kot podložke za lociranje na gredi ali na ohišju. Te podložke so primerne, če je sedež ležaja neutrjen, a še vedno dovolj tog in geometrično pravilen.

Potrebujete dodatne informacije o aksialnih igličnih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg aksialnih igličnih ležajev INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.

 

Preberite izkušnje kupcev

Vse