Aksialni iglični ležaji

Aksialni iglični ležaji

Aksialni iglični ležaji so enote, sestavljene iz aksialnih igličnih kletk ter aksialnih ležajnih podložk. Lahko se kombinirajo z igličnimi ležaji s pločevinastimi ohišji in igličnimi valjčnimi ležaji. Aksialna tekalna površina za iglične ležajne kletke mora biti utrjena in brušena.

Aksialni valjčni ležaj.gif
Slika: Aksialni iglični ležaj (vir Schaeffler AG)

Pošlji povpraševanje! [email protected]

Aksialne iglične ležajne kletke

Aksialne iglične ležajne kletke so sestavljene iz plastičnih ali kovinskih osnih kletk z integriranimi igličnimi valjčki in imajo zelo majhno višino osnega preseka. Lahko podpirajo visoke osne sile v eno smer. Radialne obremenitve morajo biti podprte z dodatnimi sredstvi. Aksialni iglične ležajne kletke potrebujejo utrjeno in brušeno osno tekalno površino, ki se uporablja kot tekalni kanal.

Aksialne ležajne podložke

Aksialne ležajne podložke so narejene z iztiskavanjem, nato se utrdijo in zloščijo ter se lahko uporabijo kot podložke za lociranje na gredi ali na ohišju. Te podložke so primerne, če je sedež ležaja neutrjen, a še vedno dovolj tog in geometrično pravilen.

Potrebujete dodatne informacije o aksialnih igličnih ležajih?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg aksialnih igličnih ležajev INA vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne najdete kar iščete? Kontaktirajte nas tukaj.