Pridobite članske popuste! Registracija

Ležaji NSK

NSK je japonski proizvajalec ležajev, ki ponuja široko paleto krogličnih in valjčnih ležajev, zasnovanih za različne potrebe različnih aplikacij. Znan je tudi po proizvodnji inovativnih avtomobilskih komponent in rešitev za linearno gibanje.

Raziščite svet ležajev NSK v trgovini Tuli. Kot svetovni proizvajalec krogličnih in valjčnih ležajev je NSK znan po svoji zavezanosti kakovosti in inovacijam. Odkrijte naš obsežen izbor ležajev NSK in povzdignite svoje stroje na novo raven zmogljivosti in zanesljivosti.

 

Kupite ležaje v spletni trgovini
Spletna trgovina

 

O podjetju NSK

NSK je vodilni svetovni proizvajalec ležajev, avtomobilskih komponent in linearne tehnike, ki že od svojega nastanka postavlja standarde natančnega inženiringa.

Z bogato, več kot 100-letno zgodovino NSK še naprej uvaja inovacije in premika meje tehnologije ležajev, s čimer si je pridobil svetovni sloves odličnosti in zanesljivosti na področju inženiringa, proizvodnje in storitev.

Kot navajajo na svoji spletni strani, njihova pobuda, imenovana Vizija NSK 2026, izraža prizadevanja, da bi spravili prihodnost v gibanje ter v življenja ljudi vnesli varnost, zanesljivost in udobje - z NSK izdelki in storitvami obogatili življenjski slog in gradili svetlejšo prihodnost.

Zgodovina NSK ležajev

Družba NSK se je leta 1914 rodila kot Nippon Seiko Limited Partnership Company, leta 1916 pa je bila ustanovljena družba NSK Ltd. v mestu Yurakucho v Tokiu, kjer so bili izdelani prvi ležaji.

Leta 1917 je družba NSK že množično proizvajala ležaje in istega leta razvila kotalne ležaje za tovornjake.

Da bi nadaljevali z inovacijami, so z leti razvijali nove vrste ležajev, tako so leta 1918 razvili velike dvoredne potisne kroglične ležaje za vrtljive obroče žerjavov (OD 510 mm), leta 1925 kroglične ležaje za rotorje pomorskih strojev, leta 1926 valjčne ležaje za letalske motorje in tako naprej. Skratka, družba NSK je bila v zgodovini pionir pri razvoju zelo natančnih sestavnih delov.

Leta 1947 je podjetje začelo izvažati svoje izdelke v nekatere azijske države. Nato je leta 1958 začelo izvažati v ZDA, leta 1960 pa je sklenilo sporazum z družbo Bosch za kroglične ležaje majhnih dimenzij.

Poslovanje v tujini se je začelo leta 1970 s podjetjem NSK Manufacturing (Aust.) Pty. Ltd. in obratom v Geelongu, ki je bil prvi NSK-jev obrat v tujini.

Zdaj ima podjetje proizvodne obrate in prodajne pisarne po vsem svetu.

Ležaji NSK 

Slika 1: Ležaji NSK

Kje so izdelani ležaji NSK

Proizvodni obrati družbe NSK, ki se nahajajo v različnih regijah po svetu, spoštujejo najvišje standarde kakovosti in natančnosti ter zagotavljajo, da vsak ležaj NSK izpolnjuje naša stroga merila.

Glavne lokacije vključujejo več proizvodnih obratov v vsaki od naslednjih držav:

- Japonska

- Kitajska

- Tajvan

- Južna Koreja

- Indija

- Tajska

- Indonezija

- Malezija

- Združene države Amerike

- Mehika

- Brazilija

- Nemčija

- Združeno kraljestvo

- Poljska

Kupite ležaje v spletni trgovini
Spletna trgovina

Vrste NSK ležajev

NSK proizvaja obsežno paleto ležajev, vključno z:

Kroglični radialni ležaji

Idealni za široko paleto aplikacij, od avtomobilske industrije do industrijskih strojev. 

Kroglični ležaji s poševnim dotikom

Zasnovani za hitre in zelo natančne aplikacije, kot so vretena obdelovalnih strojev in robotika. 

Cilindrični valjčni ležaji

Ponujajo visoko radialno nosilnost in odlično zmogljivost v težkih aplikacijah. 

Stožčasti valjčni ležaji

Zagotavljajo vrhunsko zmogljivost pri aplikacijah, ki zahtevajo visoke aksialne in radialne obremenitve. 

Napenjalni ležaji

Zasnovani za prenašanje aksialnih obremenitev v eni smeri ter zagotavljajo visoko potisno zmogljivost in togost. 

Samouravnalni kroglični ležaji

Samouravnalni kroglični ležaji s krogličnim zunanjim obročem so zmožni prilagajanja na pomik in deformacijo gredi, zato so primerni za aplikacije z zahtevnimi pogoji vgradnje. 

Potisni kroglični ležaji

Potisni kroglični ležaji, zasnovani za prenašanje osnih obremenitev v eni smeri, so idealni za aplikacije, ki zahtevajo visoko potisno zmogljivost in togost, kot so avtomobilski menjalniki in vretena obdelovalnih strojev.
 

  NSK-jev potisni ležaj

Slika 2: NSK-jev potisni ležaj

Tanki kroglični ležaji serije N

S svojo kompaktno zasnovo in tankim prečnim prerezom so kroglični ležaji serije N s tankim prerezom idealni za aplikacije z omejenim prostorom, kot so robotika in medicinska oprema. 

Sferični valjčni ležaji

Sferični valjčni ležaji z visoko radialno in aksialno nosilnostjo so zasnovani tako, da se prilagodijo neskladju in odklonu gredi, zato so primerni za aplikacije z velikimi obremenitvami in težkimi delovnimi pogoji. 

Aksialni valjčni ležaji

Valjčni ležaji, katerih valji so razporejeni pravokotno na gred, so sposobni prenesti velike aksialne obremenitve ter imajo visoko potisno zmogljivost in togost, zato so primerni za uporabo, kot so avtomobilski menjalniki in težki stroji. 

Iglični valjčni ležaji

Iglični valjčni ležaji s cilindričnimi valji majhnega premera so idealni za aplikacije, ki zahtevajo visoko radialno nosilnost in kompaktno obliko, kot so avtomobilski menjalniki in tekstilni stroji. 

Potrebujete pomoč pri iskanju produktov?

Pošljite povpraševanje

Ali nam pošljite sporočilo na info@tuli.si

Precizni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Super natančni kroglični ležaji s kotnim stikom, zasnovani za hitre in zelo natančne aplikacije, zagotavljajo vrhunsko zmogljivost in zanesljivost v zahtevnih industrijskih okoljih. 

Precizni valjčni ležaji

Super natančni valjčni ležaji z visoko radialno nosilnostjo in odlično natančnostjo so idealni za aplikacije, ki zahtevajo visoko hitrost in visoko natančnost, kot so vretena obdelovalnih strojev in vesoljska oprema. 

Vretenski ležaji

Podporni ležaji krogličnih vreten, zasnovani za podpiranje osne obremenitve, ki jo povzročajo kroglična vretena, zagotavljajo visoko togost in natančnost, zato so primerni za aplikacije, kot so stroji CNC in industrijski roboti. 

Ležaji za vrtljive glave vretena v obdelovalnih strojih

Ti ležaji, ki so posebej zasnovani za vrtljive glave vretena v obdelovalnih strojih, zagotavljajo visoko natančnost in zanesljivost v zahtevnih aplikacijah strojne obdelave.

 Kroglični ležaj NSK

Slika 3: Kroglični ležaj NSK

Lastnosti ležajev NSK - na novo opredeljena natančnost

Odkrijte izjemne lastnosti, ki odlikujejo ležaje NSK:

Visoka natančnost

Ležaji NSK so izdelani z natančnostjo in pozornostjo do podrobnosti, kar zagotavlja stalno zmogljivost in zanesljivost.

Inovativna zasnova

Ležaji NSK vključujejo inovativne elemente zasnove za optimizacijo zmogljivosti in učinkovitosti v različnih aplikacijah ter zagotavljajo najsodobnejše rešitve za vaše stroje.

Napredna izbira materialov

Z uporabo naprednih materialov so ležaji NSK zasnovani za vzdržljivost, vzdržijo velike obremenitve in težke delovne pogoje ter tako zagotavljajo dolgotrajno delovanje.

Napredno tesnjenje

Številni ležaji NSK so opremljeni s tesnili ali ščiti, ki zagotavljajo zaščito pred onesnaževalci, podaljšujejo življenjsko dobo ležajev in zmanjšujejo zahteve po vzdrževanju.

Velik izbor velikosti in konfiguracij

S širokim izborom velikosti in konfiguracij NSK ležaji ponujajo vsestranskost, ki ustreza edinstvenim zahtevam različnih industrij in aplikacij.

Vsestranskost aplikacij

Ležaji NSK ponujajo vsestranskost, ki omogoča uspeh v številnih aplikacijah, od avtomobilske industrije do industrijskih strojev, ter zagotavljajo zanesljivo delovanje in učinkovitost v različnih panogah.

Optimizirani za zmogljivost

Ležaji NSK so optimizirani za delovanje, saj zagotavljajo nemoteno delovanje, zmanjšano trenje in minimalne vibracije, kar povečuje učinkovitost in produktivnost vaših strojev.

 

 Kroglični ležaj NSK z gumijastim tesnilom

Slika 4: Kroglični ležaj NSK z gumijastim tesnilom

 

Kako izbrati NSK ležaje - vodnik za pravilno izbiro

Izbira popolnega ležaja NSK za vašo uporabo je ključnega pomena. Tukaj je opisano, kako se odločiti na podlagi informacij:

1. Ocenite potrebe vaše aplikacije

Ugotovite posebne zahteve in pogoje delovanja vašega stroja.

2. Razumite vrste ležajev

Seznanite se z različnimi vrstami ležajev NSK, ki so na voljo, in njihovimi prednostmi.

3. Upoštevajte zahteve glede obremenitve in hitrosti

Določite nosilnost in delovne hitrosti, ki so potrebne za vašo aplikacijo.

4. Ocenite okoljske dejavnike

Upoštevajte temperaturo, vlažnost in druge okoljske dejavnike, ki lahko vplivajo na delovanje ležaja.

5. Posvetujte se z našimi strokovnjaki

Naša ekipa usposobljenih strokovnjakov je tu, da vam zagotovi prilagojene smernice in priporočila, prilagojena vašim edinstvenim potrebam.
 

Izboljšajte svoje stroje z ležaji NSK

Izkusite natančnost, zanesljivost in zmogljivost z ležaji NSK iz trgovine Tuli. Prebrskajte našo ponudbo, poiščite popoln ležaj za svoje potrebe in popeljite svoje stroje v nove višave odličnosti.

 

O avtorju


Jure Pleško je solastnik družinskega podjetja Tuli, ki pomaga inovativnim strojnim inženirjem z dobavo strojnih elementov za sestavo strojev in naprav. Kot del družinske tradicije je že od zgodnje mladosti je odraščal ob strojnih elementih in tudi dokončal študij strojništva in pridobil naziv magister inženir strojništva. Kot 2 letni otrok je tudi bil inspiracija za ime podjetja, kajti v tistem času je veliko kričal in od tod tudi ime Tuli. Jure je tudi sam inovativen strojni inženir, kar je dokazal že v študentskih letih s konstrukcijo električnega vozila, ki je bilo tudi nagrajeno s strani Slovenskega sklada za razvoj kadrov in štipendije.


 

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Matice za aluminijaste profile s T utorom so ključni elementi za zagotavljanje močne in zanesljive povezave v konstrukcijskih sistemih. Namenjene so...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji s poševnim dotikom so bistveni sestavni deli številnih mehanskih sistemov, saj omogočajo visoke hitrosti, natančno pozicioniranje in zanes...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Linearna vodila in ležaji so bistveni sestavni deli strojev CNC, saj vodijo gibanje orodja z visoko natančnostjo, hkrati pa zmanjšujejo trenje ter ...

  Več