Pridobite članske popuste! Registracija

INA Linearna tehnika

Kupite INA linearna vodila na spletu! Obiščite spletno trgovino

Kroglična linearna vodila

 

Kroglična tirna vodila INA predstavljajo najobsežnejšo skupino linearnih vodil v prodajnem programu linearne tehnike INAUporabljajo se, kjer je potreba po preciznem sistemu linearnega vodenja težkih tovorov z visoko togostjo ter nizkim trenjem. Linearni sistemi KUVE so prednapeti in primerni za dolge hode. Glede na pogoje delovanja so možni pospeški vozičkov do 150 m/s2 in hitrost do 360 m/min. Na voljo so različne velikosti tirnih vodil serije TKVD in TKSD, ter različne izvedbe linearnih vozičkov KUVE in KUSE.

INA kroglično tirno vodilo.PNG

 

INA miniaturna linearna vodila

Miniaturni linearni kroglični ležaji oz. vozički in linearna vodila podjetja INA so izdelani iz materialov, odpornih proti koroziji. Komplet linearnih ležajnih vozičkov in tirnih vodil KUEM je sestavljen iz vozičkov KWEM in TKDM linearnih vodil. Na voljo je tudi štirivrstična izvedba kot komplet vozičkov in vodil KUME, ki je sestavljen iz lineanih vozičkov KWME in TKMD linearnih tirnih vodil.

miniaturna vodila INA

Valjčna vodila INA

 

Linearna valjčna tirna vodila in ležaji INA so primerni za sisteme linearnega vodenja kjer se pojavljajo izjemno velike obremenitve in je v sistemu zahtevana velika togost in precizni linearni pomiki. Linearni ležaji oz. vozički INA serije RWU so prednapeti in posebej primerni za uporabo v obdelovalnih strojih. Valjčni linearni vozički so dobavljivi v izvedbi "valjček do valjčka" ali s kletko med valjčki. Linearni sestav RUE sestavlja tirno vodilo TSX ,vsaj en tirni voziček tipa RWU, ter plastični čepi za izvrtine na vodilih. Vsa valjčna vodila in vozički INA so izdelani po visokih standardih kvalitete X-life. Zato jih odlikujejo izboljšane tehnološke rešitve, večja robustnost in daljša življenjska doba.

INA valjčno tirno vodilo.PNG

Krogelna vretena in matice INA

 

INA pogonski sestav KGT je sestavljen iz precizno valjanega vretena KGS (navojne palice) in iz vsaj ene krogelne matice KGF (s prirobnico) ali KGM (cilindrična). Vsa navojna vretena in matice imajo desni navoj in so na voljo z različnimi premeri in koraki navoja. Kroglična vretena INA serije KGS so izdelana iz jekla visoke trdnosti Cf53 (SAE 1055). Površina navoja je indukcijsko kaljena na 60 HRC (1,5 mm globina). Na voljo so vretena z natančnostjo koraka 23μm / 300mm in 50μm / 300mm. Navojnica ima lahko en ali več startov. Na voljo so standardne končne obdelave krogelnih vreten, možno pa je vretena obdelati tudi glede na vašo risbo.

INA kroglična vretena.PNG

 

Linearna vodila in ležaji INA

Sistemi linearnega vodenja z okroglimi vodili obsegajo linearna okrogla vodila, ki imajo lahko tudi podporo v kombinaciji z linearnimi krogličnimi ali drsnimi ležaji oz. pušami. Linearna okrogla vodila INA so na voljo tudi v votli izvedbi. Za lažjo sestavo so dobavljive tudi linearne enote, ki vključujejo linearni ležaj in ohišje s pritrdilnimi izvrtinami. Celoten obseg vodil in ležajev INA je strukturiran v skladu z modularnim konceptom, kar omogoča zelo ekonomične linearne sisteme z dolgo življenjsko dobo brez vzdrževanja. Linearni ležaji oz. puše INA in ležajne enote so na voljo v kompaktni, lahki, težki in navadni izvedbi. Vsaka serija linearnih ležajev ima zelo specifične značilnosti, ki jo natančno opredelijo kot primerno za določene specifične aplikacije. Linearni kroglični ležaji lahko podpirajo visoke radialne obremenitve, medtem ko imajo razmeroma majhno maso in omogočajo konstruiranje sistemov linearnega vodenja z neomejenim gibi. Ležaji so na voljo v zaprtih izvedbah in z izrezom za vodila s podporo. V nekaterih serijah je mogoče nastavljati zračnost v ležaju. To omogoča doseganje linearnih sistemov z nično zračnostjo ali prednapete sisteme. Glede na aplikacijo vodenja so lahko linearni ležaji brez tesnil ali pa so opremljeni s kontaktnimi tesnili na obeh straneh. V primeru linearnih ležajnih enot je ležaj vgrajen v močno, togo ohišje. Ohišja so na voljo v zaprtih, odprtih, drsnih in tandemskih izvedbah. Zaradi svoje nizke skupne mase so linearne enote primerne predvsem za sistem z manjšo maso, z visokimi obremenitvami in kjer so potrebni večji pospeški in hitrosti gibov. Zaradi veliko serijske proizvodnje so standardne linearne enote običajno znatno cenejše od izdelave lastnih ohišji.

INA linearni ležaji in vodila.PNG

 

Vodila s kotalnimi ležaji

 

Sistemi vodil INA s kotalnimi ležaji LF so zelo primerni za aplikacije linearnega vodenja, kjer so zahteve po nizkem šumu, visokih hitrostih in dolgih hodih. Poleg tega imajo izredno majhno maso, nizek koeficient trenja in so enostavni za vgradnjo. Vsa vodila INA so konstruirana s principom modularne sestave vodil in so zato sestavljena iz standardnih linearnih ležajev, vodil, vozičkov...Posledično je omogočena ekonomična izbira najbolj primernih vodil za vsako aplikacijo. Sestavljena vodila so na voljo s polnimi ali votlimi okroglimi vodili, s podporno tirnico z visoko upogibno togostjo, ukrivljenimi vodilnimi elementi ali ravnimi vodili. Linearna vodila imajo tudi utore za zobate letve ali pogonske jermene.

INA vodila s kotalnimi ležaji.PNG

Ne najdete kar iščete? Pošljite povpraševanje!
V ponudbi imamo veliko izbiro ležajev, tako prestižnih znamk kot cenejših. Izbirate lahko na primer med proizvajalci Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK in Ingus.
Pošljite povpraševanje

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Linearna vodila in ležaji so bistveni sestavni deli strojev CNC, saj vodijo gibanje orodja z visoko natančnostjo, hkrati pa zmanjšujejo trenje ter ...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, pogosto imenovana preprosto trapezna vretna ali navojna vretena, so preproste pogonske komponente, ki skupaj z maticami pret...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji so temeljni sestavni deli strojev, ki omogočajo nemoteno gibanje in zmanjšujejo trenje v številnih aplikacijah. V tem izčrpnem vodniku,...

  Več