Pridobite članske popuste! Registracija

HIWIN Linearna tehnika

Kroglična tirna vodila in vozički

Linearna profilna oz. tirna vodila Hiwin serije HG so zasnovana z večjo nosilnostjo in togostjo v primerjavi z drugimi podobnimi krogličnimi vodili. Imajo enake nosilnosti v radialni, obratni radialni in bočni smeri ter samoregulacijo s čimer absorbirajo napake pri montaži vodil. Tako linearna vodila serije HG lahko dosežejo dolgo življenjsko dobo, omogočajo visoke hitrosti, visoko natančnost in gladke linearne pomike. Na voljo je tudi serija vodili Hiwin EG z nizkim profilom, pri čemer ohranja enake lastnosti visoke nosilnosti in togosti. 

Hiwin hg linearna vodila.jpg Hiwin Linearna vodila v spletni trgovini Spletna trgovina

Valjčna tirna vodila in vozički

Hiwin serija vodil RG ima valj kot kotalni element namesto jeklenih kroglic. Serija tirnih vodil RG je zasnovana s kontaktnim kotom 45 stopinj. Elastična deformacija linearne kontaktne površine se med obremenjevanjem močno zmanjša, kar zagotavlja večjo togost in večje nosilnosti v vseh 4 smereh. Linearna vodila Hiwin serije RG zagotavljajo visoke zmogljivosti za visoko precizno proizvodnjo in lahko dosežejo daljšo življenjsko dobo kot tradicionalna linearna vodila s krogličnimi ležaji.

 

Hiwin rg tirna vodila.jpg

 

Izdelki linearne tehnike v spletni trgovini!
Spletna trgovina

Miniaturna vodila Hiwin

Hiwin serija MG zajema miniaturna linearna vodila, ki so izdelana v kompaktni velikosti z kontaktom kroglic v gotski obliki, kar zagotavlja visoko togost pri obremenitvah momentov v vseh smereh. Serija vodil MG nudi tudi protikorozijsko zaščito, ki je v celoti razvita v posebnem sloju iz nerjavečega jekla za delovanje v različnih delovnih okoljih linearnega vodenja. Hiwin serija MG je na voljo v ozki izvedbi (MGN) in tudi široki izvedbi (MGW).

Hiwin mg miniaturna vodila.jpg

Brušena in valjana kroglična vretena 

Kroglični vretenski sistemi so sestavljeni iz vretena in kroglične matice v kateri krožijo kroglice, ki služijo kot kotalni element. Hiwin kroglična vretena in matice pretvarjajo rotacijsko gibanje v linearno gibanje in se najpogosteje uporabljajo v industrijskih strojih in natančnih napravah. Hiwin ponuja široko paleto konfiguracij krogličnih vreten in matic, ki ustrezajo vašim specifičnim zahtevam za uporabo. Hiwin ima zmožnost izdelave brušenih vreten preciznostnega razreda JIS C0 in precizno valjanih krogličnih vreten razreda DIN 5 (toleranca koraka 23 mikronov na 300 mm). Kroglična vretena so na voljo od premera 4 mm do 120 mm.

 

Hiwin kroglična vretena.jpg

 

Linearni moduli Hiwin 

Linearni moduli se uporabljajo v številnih industrijskih panogah kot na primer za transport ali pozicioniranje komponent. HIWIN nudi linearne osi in module z pogonom preko zobatega jermena, za zahtevnejše aplikacije pa so na voljo linearni moduli s pogonom preko krogličnega vretena. HIWIN moduli so primerni za enostavno sestavljanje dvojnih in več osnih sistemov.

 

 

 

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Pravilno mazanje linearnih ležajev je ključno za zagotovitev nemotenega delovanja, zmanjšanje obrabe in podaljšanje življenjske dobe komponent. V...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Matice za aluminijaste profile s T utorom so ključni elementi za zagotavljanje močne in zanesljive povezave v konstrukcijskih sistemih. Namenjene so...

  Več
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležaji s poševnim dotikom so bistveni sestavni deli številnih mehanskih sistemov, saj omogočajo visoke hitrosti, natančno pozicioniranje in zanes...

  Več