Skodelični ležaji v strojih in napravah

Skodelični ležaji oz. transportne kroglice so nepogrešljivi elementi za strojne inženirje, saj je njihova uporaba zelo priljubljena v primerih, ko obremenitve in težki strojni deli zahtevajo hitro poljubno spremembo smeri brez odmikov.

skodelični ležaji za letališče

S široko paleto skodeličnih ležajev oz. transportnih kroglic na naših prodajnih policah smo prepričani, da lahko zadovoljimo najzahtevnejše zahteve kupcev.

Potrebujete pomoč pri iskanju produktov?

Pošljite povpraševanje

Ali nam pošljite sporočilo na info@tuli.si

Vrste skodeličnih ležajev

transportne kroglice za manipulacijo tovora

Mini skodelični ležaji

Za natančne premike in malo linearno gibanje predstavljamo serijo mini skodeličnih ležajev, s kroglicami, ki segajo od 4,8 mm do 15,8 mm v premeru. Ti ležaji so odlični zaradi svoje natančne sposobnosti pozicioniranja in uporabnosti v majhnih prostorih. Primeri uporabe mini skodeličnih ležajev:

  • fotokopirni stroji in tiskalniki
  • mehatronika
  • merilna oprema
  • optične tehnologije
  • obdelava stekla
  • vodila linearne tehnike
  • lahki nosilci tuljav

Euro ležaji

V primeru okolja z ekstremnimi temperaturami priporočamo uporabo dvojnega tesnila Hi-Tech in Euro ležajev. Ti ležaji so bili zasnovani tako, da zdržijo pri temperaturi od -30 ° C do + 200 ° C. Ležaji z dvojnim tesnilom Hi-Tech so tudi narejeni iz materiala odpornega na kemikalije in rjo, zato lahko kroglo uporabljamo obrnjeno navzdol brez izgube zmogljivosti.

transportne kroglice na oljni ploščadi

Najlonske transportne kroglice

Za aplikacije z manjšo vsebnostjo kovin (kot so skenerji za medicinsko slikanje) priporočamo uporabo najlonskih transportnih kroglic.

ležaji za medicino

Vzmeteni skodelični ležaji 

Vzmeteni skodelični ležaji so odlični za blaženje udarcev in absorpcijo vibracij. Ti ležaji so primerni za široko paleto mehanskih aplikacij, vključno s stiskalnicami, orodnimi podstavki, giljotino in tlačnimi zavorami. Vzmetno napeti ležaji so prav tako idealni v primerih, ko je treba premakniti predmet in ga nato pritrditi na svoje mesto.

Skodelični kroglični ležaji za težke obremenitve 

Skodelični kroglični ležaji za težke obremenitve (serije ležajev za težke obremenitve in zahtevne naloge) lahko vzdržijo visoke obremenitve do 4 tone na kroglico, zaradi česar so popolnoma primerni za prevoz težkih in velikih predmetov. Primeri uporabe teh ležajev vključujejo postavitev kablov, konstrukcijo strukture vesoljskih plovil in prevoz vrtalnih sistemov.

skodelični ležaji za transportno ploščad

Ne zamudite naše naslednje objave!

Vpišite svojo e-pošto in se prijavite na naše e-novice.

Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *