Nosilnosti veznih elementov za ALU profile

Pri gradnji aluminijaste konstrukcije je treba vedno preučiti razpoložljive vezne elemente. Kakšne so njihove prednosti, njihove slabosti in kako vključiti te vezne elemente v konstrukcijo, temelječo na aluminijastih profilih. Preden se odločimo, moramo najprej pridobiti potrebne informacije. V spodnjih tabelah si lahko ogledate vse razpoložljive vezne elemente v naši trgovini in njihovo nosilnost. 

nosilnosti osnovnih veznih elementov za alu profile

Najosnovnejši vezni elementi so vijaki in spojni seti. Odlični so za manj zahtevne aplikacije in potrebujejo samo osnovno oblikovanje navojev in vrtanje pred montažo. Učinkovitost vijakov se lahko drastično izboljša s spojnim elementom, kar sicer poveča čas in stroške montaže.

nosilnost kotnikov za aluminijaste profile

Aluminijasti kotniki so najboljši, kadar gre za razmerje med ceno in zmogljivostjo. Odlikuje jih nosilnost z direktno obremenitvijo do 14 kN, s čimer so kotniki med aluminijastimi veznimi elementi vsekakor prvaki v težki kategoriji. Pozorni bodite na številke, čeprav v nekaterih primerih lahko dosežete večjo pomožno nosilnost s spojnim elementom. Pri aluminijastih kotnikih je montaža hitra in enostavna, čeprav je pri estetiki še veliko prostora za izboljšave.

nosilnost kotnika kocka za alu profile

Če je vaša skrb estetika, bi vam priporočili nakup kotnik kock. Na žalost so omejene le na nekaj kombinacij profilov (30x30, 40x40 in 45x45) in imajo povprečno nosilnost. Njihova montaža je precej preprosta, saj je treba pred montažo oblikovati le nekaj navojev.

nosilnosti notranjih spojev aluminijskih profilov

Zadnji vezni elementi, ki jih moramo omeniti, so notranji kotniki in spojni elementi. Ti so precej močni in so skriti znotraj profila. Za majhne in kompaktne konstrukcije, temelječe na alu. profilih, so idealni.

Obstaja veliko aluminijastih veznih elementov, med katerimi lahko izbirate, in izbira najboljšega je lahko zamudna. Zato smo pripravili primerjalno tabelo (iz našega drugega članka »Šest najboljših veznih elementov za aluminijaste profile«), ki bi lahko pospešila vaš proces odločanja.

pregled veznih elementov in spojev za alu profile

Vsi zgoraj omenjeni vezni elementi so na voljo v naši spletni trgovini. Za vse dodatne informacije pobrskajte po naši trgovini ali preberite naše kataloge. Našim strankam ponujamo tudi tehnično svetovanje, da vam zagotovimo najboljšo rešitev po nizki ceni.

Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *