Linearni aktuatorji za 6-osno Stewart platformo z ROS krmiljenjem

Proizvajalec linearnih aktuatorjev Automationware je za enega od kupcev dobavil sistem za 6-osno Gough-Stewart platformo. Uporabljenih je bilo 6 majhnih linearnih aktuatorjev Mech Value E-small, ki so vzporedno povezani na treh straneh sistema. Linearni aktuatorji imajo vgrajena kroglična vretena, ki omogočajo precizno in dinamično delovanje. Sistem ima 12 priključnih spojev, ki omogočajo ne samo premike v treh dimenzijah, temveč tudi nagib plošče vstran, vzdolžno in navpično (6-DoF platforma). Sistem tako omogoča izvajanje različnih vrst simulacij za mehanske, letalske, medicinske in avtomobilske namene.

Krmiljenje je bilo razvito s strani Automationware, ki poleg učinkovitega nadzora potisne sile linearnih aktuatorjev vključuje še vrsto naprav za nadzor in kontrolo pospeškov in vibracij sistema (AwareVu patent). Sistem je bil razvit v 3 mesecih s pomočjo uporabe ROS platforme. ROS je odprtokodni operacijski sistem, ki omogoča enostavno programiranje sistema in ga lahko prilagodimo konfiguracijam različnih velikosti.

Tehnologija proizvajalca Automationware omogoča hitro prilagajanje sistema dejanskim potrebam kupca, kajti omogočen je uvoz CAD (Solidworks) datotek v ROS virtualne simulacijske platforme (Moveit, Gazebo, Rviz) in izgradnja kinematičnih modelov za posamezno aplikacijo v nekaj tednih.

linearni aktuatoji za Stewart platform z ROS krmiljenjem

Poleg tega je celotno konstrukcijo Stewart platforme moč sestaviti v različnih velikostih z uporabo širokega nabora linearnih aktuatorjev iz sledečih skupin:

Linearni aktuatorji Mech Value

Manjše linearne aktuatorje oz. električne cilindre Mech Value proizvajalca Automationware odlikujejo visoke zmogljivosti v smislu hitrosti pomikov in nosilnosti, kajti vgrajena imajo precizna kroglična vretena. Linearni aktuator Mech Value se lahko uporabi kot zamenjava za pnevmatski cilinder v primerih, kjer je potreba po natančni kontroli hitrosti pomika in pozicije.

Linearni aktuatorji Mech Line

Zanesljivi in priljubljeni linearni aktuatorji Mech Line so idealni za industrijsko uporabo pri srednje velikih obremenitvah. Odlikuje jih odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Linearni aktuatorji oz. električni cilindri Mech Line so zato odlična alternativa pnevmatskim ali hidravličnim cilindrom z izjemno nizkimi obratovalnimi stroški. 

Linearni aktuatorji Mech Force

Linearni aktuator Mech Force je primeren za najbolj ekstremne obremenitve, kot v primerih, kjer se pojavljajo velike dinamične obremenitve skozi daljše časovno obdobje.

Linearni aktuatorji Mech Plus & Extreme

Mech Plus & Extreme predstavljajo najmočnejše linearne aktuatorje v ponudbi. Izvedba Mech Extreme je primerna za dinamične obremenitve več kot 750 kN. Odraža jih izjemna vzdržljivost, ki temelji na sistemu specialnega krogličnega vretena, narejenega po specifikaciji Automationware. 

linearni aktuatorji

Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *