Sistem vodil HepcoMotion GFX in Beckhoff XTS za sortiranje plastenk, z malo vzdrževanja nudi visoko stopnjo zanesljivosti

V genih naprave Packfeeder je zapisano iskanje novih izzivov, osredotočenost na podrobnosti in želja po nenehnem izumljanju novega. Strokovnjak za linearno tehniko HepcoMotion je želel pri ustvarjanju naprave Pickfeeder Twin 200, doseči cikel 200 plastenk na minuto, obenem pa zagotoviti tudi visoko stopnjo zanesljivosti in malo potrebnega vzdrževanja.

Podjetje Packfeeder, ki ima več kot 40 let izkušenj na področju pakirnih strojev, je specializirana za zasnovo in proizvajanje pozicijskih in sortirnih sistemov za plastenke. Podjetje s sedežem v Barceloni svoje storitve zagotavlja vodilnim mednarodnim blagovnim znamkam in industrijskim skupinam v različnih sektorjih, od farmacevtske industrije ter kozmetične in osebne nege, če naštejemo le nekatera področja.

HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS pickfeeder

Stroji za pakiranje v plastenke podjetja Packfeeder se lahko prilagodijo različnim velikostim in oblikam plastenk ter lahko delujejo z različno hitrostjo, zaradi česar gre za eno najbolj izpopolnjenih serij na tržišču. Patentirani sistemi so del edinstvene ponudbe na tržišču, odlikuje pa jih enostavna in intuitivna zasnova, ki uporabnikom omogoča, da lahko še tako zapletene naloge spremenijo v izjemno enostavne postopke. Zaradi preproste in enostavne uporabe lahko hitro spremenite format, ne da bi za to potrebovali orodja ali posebne prilagoditve. Dodatna prednost pa je še dejstvo, da gre za najbolj kompaktne sisteme v segmentu, ki se ponašajo z najboljšim razmerjem pakiranja (v minuti/m2). Rešitev Packfeeder je torej resnični referenčni standard v svojem sektorju.

Po uspehu, ki ga je dosegla prva različica naprave Pickfeeder s 160 plastenkami na minuto, so morali v podjetju Packfeeder izboljšati pozicionirne cikle stroja, da bi tako ustregli željam po višji stopnji proizvodnje in večji prilagodljivosti, ki so jih izrazili na tržišču.

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

»Če predpostavimo, da je prav inovacija razlog za naš obstoj, za to potrebujemo tehnološke partnerje z enako vizijo. V tem strateškem projektu podjetja Packfeeder so nam izkušnje podjetij HepcoMotion in Beckhoff ter roboti Delta, predvsem pa tudi dokazana kakovost njihovih izdelkov, prišle še kako prav, saj so nam vlile potrebno zaupanje, s katerim se lahko sedaj lotimo tega industrijskega izziva,« pravi Ferrán Martínez, generalni direktor podjetja Packfeeder. Zaradi tehničnih specifikacij stroja je bila potrebna nosilnost 0,5 kg glede na maso izdelka ter posebej zasnovano prijemalo, katerega položaj je moral biti usklajen glede na premikanje v različnih delih krožnih segmentov. Celotni obod ovalne poti meri 3,5 metrov, ki vključuje ravne predele, kjer je nameščenih 5 motorjev podjetja Beckhoff, ter 2 zavoja po 180º.  Krožna pot je nameščena pod kotom 45º, da se tako premaga gravitacijska sila ob vračanju pogonov. Cikel v nasprotni smeri urinega kazalca traja 2,4 sekunde. Sistem mora z zagotovljeno življenjsko dobo 2 let obratovati 16 ur na dan, 7 dni v tednu.

HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS farmacija

Glede na visoke kinematične vrednosti, hitrosti 3 m/s, pospeške do 30 m/s2 in nameščenost pod kotom 45º je izvedba precej zahtevna, zato so se v podjetju Packfeeder obrnili na podjetje HepcoMotion, kjer so zasnovali in izdelali novo krožno vodilo z vozički z zmanjšano maso in nizko stopnjo trenja, ne da bi pri tem trpela nosilnost, trdnost in natančnost sistema.

»Z namenom zmanjšanja mase vozičkov smo morali zasnovati in izdelati ohišje iz lahkega aluminija, ne da bi pri tem ogrozili trdnost sistema. Ohišju smo nato dodali posebne ležaje, ki zagotavljajo dovolj nosilnosti in se lahko spopadejo z zahtevnimi pogoji, pod katerimi deluje naprava.« Steve Rendall, vodja oddelka za raziskave in razvoj v podjetju HepcoMotion.

Podjetje HepcoMotion, ki je strokovnjak na področju linearnih vodil, je skupaj s podjetjem Beckhoff razvilo novo različico svojega sistema 1-Trak, ki sedaj deluje s transportnim sistemom XTS eXtended Transport System podjetja Beckhoff. Ta različica zadosti potrebam naprav XTS, ko pride do zmogljivih ciklov, katerih zahteve glede dolgotrajnih vodilnih profilov in trpežnosti so še posebej visoke.

Sistem vodil GFX podjetja HepcoMotion za transportni sistem XTS Transport System podjetja Beckhoff zagotavlja ustrezno stopnjo nosilnosti in natančne premike, kar je odlično za postopke, ki se odvijajo z visoko hitrostjo in kjer prihaja do pospeškov. Sistem ovalnih vodil, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja in ki vključuje ravne predele, krožne loke ter klotoidne ukrivljene prehode med različnima vrstama predelov, omogoča nežnejše premikanje vozičkov in stroju tako dopušča hitrejše in nemoteno delovanje. Visokozmogljivostni nosilni ležaji, ki so nameščeni na togo ogrodje vozičkov, ter magnetni bloki in kodirnik s stabilizatorjem zagotavljajo visoko stopnjo natančnosti v odnosu do zahtevanega položaja in tako omogočajo delo na ukrivljenih predelih, kar posledično optimizira uporabo transportnega sistema.

HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS pakiranje plastenk

Transportni sistem XTS eXtended Transport System podjetja Beckhoff s pomočjo linearne tehnologije servo motorja poganja neodvisno nadzorovane »vozičke« okrog krožne poti. Sistem omogoča tudi rešitev za zapletene sisteme s hitrejšim gibanjem, do 4 m/s, ne da bi pri tem trpela natančnost pozicioniranja. Modularna arhitektura sistema omogoča tudi manjše dimenzije stroja.  Zahvaljujoč popolni svobodi gibanja in visoki stopnji dinamičnosti pogonov se lahko slednje uskladi in združi, zaradi česar sistem doseže idealno stopnjo prilagodljivosti za neprekinjeno izvajanje procesov.  Samodejna sprememba formata omogoča enostavno prilagajanje opreme glede na različne potrebe vsakega izdelka, kar pripomore k zmanjšanju števila izpadov in zagotovi boljšo učinkovitost stroja. Transportna rešitev, ki zagotavlja popolno kombinacijo izjemne dinamike in natančnosti.

Zahvaljujoč zmogljivim sestavnim delom je serija za robotizirano sortiranje in ločevanje plastenk Pickfeeder zasnovana kot modularna serija, ki jo je mogoče nastaviti za enega ali več robotov in ki je združljiva s širokim področjem uporabe. Kombinacija robotov Delta, vodilnega sistema GFX Guidance System podjetja HepcoMotion in sistema XTS podjetja Beckhoff poskrbi za najbolj vsestransko uporaben avtomatični stroj, katerega format je mogoče spremeniti, na tržišču, saj poskrbi za optimizirano zmogljivost inteligentnih sistemov in obenem zagotavlja najboljši mehak prehod na svetu.

Podjetje Packfeeder nudi širok razpon robotskih sistemov različnih velikosti, z različnimi značilnostmi in iz različnih materialov, katerih hitrost je mogoče prilagoditi glede na potrebe proizvodnje. Robotski stroji za razvrščanje plastenk učinkovito delujejo za različne kombinacije plastenk, od majhnih (med 3 in 4 ml) do velikih (1 L ali več), ter v širokem naboru hitrosti, ki lahko dosežejo tudi 500 enot/min.

Tagi:

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena *