Na voljo imamo širok izbor linearne tehnike, ki vključuje več vrst vodil in sistemov linearnega vodenja, kroglična in trapezna vretena, linearne module in aktuatorje, teleskopska vodila, vodila za velike obremenitve...

Linearne puše/ležaji in okrogla vodila

Za enostavne aplikacije, ter 3D tiskalnike (printerje) se največkrat uporabljajo okrogla vodila in linearne puše (linearni ležaji), ki so tudi cenovno najugodnejša rešitev linearnega vodenja.

Tirna vodila in vozički

Tirna vodila in vozički se največkrat uporabljajo v CNC strojih, ter napravah, kjer je potrebno precizno vodenje. Odlikuje jih odlično razmerje med preciznostjo, nosilnostjo, togostjo in ceno.

Navojna vretena in matice

Navojna vretena in matice se uporabljajo kot pogonski elementi. Kroglična vretena in matice omogočajo gladke pomike in precizno pozicioniranje, med tem ko so trapezna vretena in matice primerna za nezahtevne aplikacije.

Linearni moduli

Linearni moduli predstavljajo celovito rešitev linearnega pogona, ki v kompaktnem paketu združujejo linearna vodila in pogonski element. Omogočajo hitro in enostavno sestavo več osnih sistemov.

Teleskopska vodila

Kroglična teleskopska vodila se uporabljajo kot vodila za predale. Na voljo je več tipov različnih velikosti in nosilnosti. Na voljo tudi izvedbe iz nerjavečega jekla.

Vodila s kotalnimi ležaji

Vodila s kotalnimi ležaji predstavljajo posebno izvedbo linearnih vodil. Sestavljeni so iz V ležajev, ter V vodil. Odlikuje jih velika odpornost na umazanijo, ter tiho delovanje. Na voljo so tudi s plastičnimi ležaji.

Vodila za visoke obremenitve

Za ekstremne obremenitve pri linearnem vodenju, kot se pojavljajo pri pomikih robotov in večjih mas imamo na voljo sisteme s kombiniranimi ležaji in C profili, ter sisteme HepcoMotion.

Linearni aktuatorji

Linearni aktuatorji predstavljajo priročno rešitev linearnega pogona za enostavne pomike. Sestavljeni so iz elektromotorja (12/24 V), reduktorja in inox trapeznega vretena.

Rotacijski aktuatorji

Rotacijski aktuatorji visokih zmogljivosti temeljijo na osnovi, ki zagotavlja natančno inponovljivo pozicioniranje za široko paleto inženirskih rešitev.

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si

hepco 60.jpg

TBI 60.jpg

NB 60.jpg

HIWIN 60.jpg

SCHNEEBERGER 60.jpg

Bosch-Rexroth logo 2018 60.jpg

THK 60.jpg

SKF 60.jpg

NSK 60.jpg

INA 60.jpg

igus 60.png