Radialni vgradnji kroglični ležaji

Radialni vgradnji kroglični ležaj je enoredna enota, pripravljena za vgradnjo, sestavljena iz trdnega zunanjega obroča, notranjega obroča, ki se razširi na eno ali obe strani, kletk iz plastike ali pločevine in tesnil tipa P, R, L ali t. Ležaji z notranjim obročem na obeh straneh so izpostavljeni manjšemu nagibanju notranjega obroča in zato tečejo bolj tekoče. Zunanji obroč ima sferično ali cilindrično zunanjo površino. V kombinaciji z ohišjem, ki se ujema z obliko, lahko ležaji s sferičnim zunanjim obročem kompenzirajo zamike gredi. Z redkimi izjemami so radialni vgradni kroglični ležaji lahko ponovno namazani. Za ta namen imajo dve mazalni izvrtini na eni strani zunanjega obroča z izravnavo 180°. Radialni vgradnji kroglični ležaji so zlasti enostavno vgrajeni in primerni za sestavljene gredi tolerančnega razreda od h6 do h9. Na gred se fiksirajo s pomočjo ekscentričnega obroča, zatičnimi vijaki v notranjem obroču, hitro montažnimi pušami ali tesnim ujemom. Nekatere serije z ekscentričnimi obroči ali zatičnimi vijaki v notranjem obroču so dostopni tudi z izvrtinami v colskih merah. 

Tesnjenje

Tesnila za radialne vgradne kroglične ležaje so sestavljena iz treh delov. Ta koncept, zaradi togo razvaljanega podložka iz pločevine, omogoča optimalno usedanje v ležaje, kot tudi koncentrično poravnavo tesnilnih robov z notranjim obročem.

Pošlji povpraševanje! info@tuli.si
Potrebujete dodatne informacije o krogličnih ležajih s poševnim dotikom?
Brezplačna tehnična pomoč

Poleg krogličnih vgradnih ležajev FAG vam nudimo ležaje sledečih proizvajalcev: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC in tudi ležaje kitajske proizvodnje.

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji