Metode mazanja ležajev

Ustrezno mazanje ležajev ima ključno vlogo pri življenjski dobi ležajev. v tem blogu so predstavljene različne metode mazanja ležajev.

Ne prezrite teh 3 stvari pri montaži linearnih vodil

Linearna tirna vodila zahtevajo za pravilno delovanje natančno montažo. V tem blogu so predstavljeni trije najbolj ključni parametri za pravilno montažo vodil, kar zagotavlja precizno in nemoteno delovanje.

Izbrati okroglo ali tirno vodilo?

Kakšne so razlike med okroglimi in tirnimi linearnimi vodili? Kdaj je najbolj smiselno izbrati okrogla vodila? Kakšne so prednosti tirnih vodil? V tem blogu so predstavljene vse bistvene razlike, ter prednosti in slabosti posameznih vodil.

Osnove prednapetja linearnih vodil in vreten

Prednapetje v linearnih ležajih in krogličnih maticah omogoča odpravo zračnosti v sistemu in povečuje togost sistema. V tem blogu so predstavljene tehnične izvedbe, prednosti in slabosti in področja uporabe prednapetih linearnih vodil z vozički in krogličnih vreten in matic.

Mazanje vodil: Mast ali olje?

Se srečujete z dilemo kakšno mazivo uporabiti za vaša vodila in vretena? Kakšne so prednosti mazanja z mastjo? Kdaj za mazanje uporabiti olje? V tem blogu smo predstavili prednosti in slabosti mazanja vodil z mastjo ali oljem, ter v katerih primerih uporabiti določeno mazivo.
RSS ikona